_________________________________________________________



Mathilda Wilhelmina Norling



I AM A UNICORN



_________________________________________________________



Ensamt

2013-11-30 @ 00:56:02 i Allmänt |

Jahap då var det dags att sova, lite sent dock men jag har vart en riktigt bra vän och hjälpt Klara med instuderingrfrågor om reptiler, soo I am feeling like a hero. Annars har jag haft en lektion idag på tre timmar, sedan har jag skrivit färdigt uppgiften och dött lite halvt på sängen innan jag drog iväg till Ida med Klara där vi hjälpte till med elevkårs saker, vilket påminde mig just nu att jag ska vara med på öppethus imorgon.. Japp HAHA. Ingen sista sovmorgon där inte. 
 
Förövrigt har jag vart nere hos Johannes en stund och pratat lite. Igår somnade jag kanske vid tre på natten och vaknade av mig själv prick klockan åtta, Iam awesome. Fem timmar och jag överlever.
 
Nej nu ska jag somna till Moulin Rouge, godnatt
 
 


Happy fridaaay

2013-11-29 @ 13:44:59 i Allmänt |

Det är fredag och jag har haft min sista lektion för i år. Det är snart snart dags för praktik i tre hela veckor och på kolosseum, jag har pratat med tre stycken som kommer jobba där och vara mina handledare, det känns så otroligt bra. Jag har även fått rätt på busstiderna som kommer att ändra sig mitt i praktiken, yey, men det är fixat så jag kommer nog komma fram och tillbaka säkert. Så supertaggad! 
 Har dock inte kommit fram till vad jag ska ha i mina matlådor eller vad jag ska ha med mig första dagen, det löser sig nog föhoppningsvis.
 
Förövrigt har jag skrivit färdigt på främmande arter och jag har inte börjat läsa boken än som jag ska skriva shululloggbok åt. Great. Jag börjar också få ont i halsen oturligt nog.
 
 


Hej

2013-11-28 @ 23:32:27 i Allmänt |




Onsdag

2013-11-27 @ 14:12:00 i Allmänt |

 
Taggar utvecklingssamtal med båda päronen och sen lunch på stan. Kommer bli så bra så.
Och inatt hade jag en wierd dröm, jätte konstig i vilket fall. 
Jag har hunnit med att ringa till kolosseum, börjar 10 första dagen, så skönt men gu va nervös jag va. Darrade i rösten som en låt på trippelrepeat i sekunden. 


Mindre än en vecka kvar nu

2013-11-27 @ 10:32:00 i Allmänt |

 


Något fluffigt som är rosa och mjukt men stenhårt på insidan

2013-11-26 @ 18:57:00 i Allmänt |

Jag har blivit galet förälskad i Beyoncé igen, typ hundra år sen jag lyssnade på henne.
 
"Huset med den blinda glasverandan" blir min dejt ikväll.
Men det blir även uppgiften "främmande arter". 
 
Tänkte på att allt plugg skulle vara klart den här veckan och den här terminen men nej. Självklart inte.
Boken måste jag läsa ut tills vecka 50, då ska den till biblioteket och jag ska också då ha skrivit en loggbok under den tid jag har läst. Ska läsa minst 5 kapitel idag. 
 
Imorgon kommer mina föräldisar hit, utvecklingssamtal men sen ska vi ut på stan och äta innan de drar iväg till Stockholm, och dagen efter det ska dom sitta på ett flyg i ett antal timmar. HAH. Nej jag är bara lite avis för dom ska till Kap Verde, utanför Afrika och ca 100 mil ifrån någon annan ö som tillhör spanien. KUL, nästan vid ekvatorn också, sådär varmt och soligt. 
 Ahja jag ska ju ha praktik på kolosseum såå det känns lite bättre då. Jag är nog bara avis på att dom åker utan mig men haaallå, kolosseum, elefanter, surrikater och noshörningar. OSLAGBART. Om dom inte åker till Bahamas någon gång utan mig.. 
 
Tänk att de var storlek 34 på de där byxorna. Herregu vilket litet arlse jag har haft. 


Kärlek, mat och missöden

2013-11-26 @ 15:46:00 i Allmänt |

Jag har börjat läsa böcker. Nu har jag alltså börjat på Kärlek, mat och missöden som börjar riktigt bra. Den är skriven av Anthony Capella. De andra böckerna jag har läst under den här månaden är "Kapitulera omedelbart eller dö" och "En sysslolös kvinnas eftermiddagar" (den läste jag ut under 24h). Böckerna är enkla i texterna och dem är intressanta enligt mig. Dom handlar visserligen mycket om sex men det är en annan sak.
 
Efter den här boken ska jag läsa en annan bok jag har fått låna utav Ida :)
 
Andra trevliga nyheter är att jag just nu för tillfället är i deppkoma men bara för idag, så jag försöker pigga upp det med glad musik som I´m yours med Jason Mraz. Jag dricker cola. Jag har gjort terminens sista prov för någon timma sen och igår fick jag A på reptilhanteringsprovet vi hade igår. Happy. 
 
Jag vet inte vad jag har skrivit för andra tråkigheter men förra veckan fick jag som mest sällskap av Emelie och Anton och sen så sov jag hos Ida en natt efter att ha vart på stan och fikat med henne. Jag får egentligen inte göra det på vardagarna för mamma men jag sa att jag skulle åka hem lite senare och sen blev det jätte sent så jag åkte inte hem alls. Förlåt. Jag har bråkat lite med Maja sorgligt nog. I helgen var jag hemma hos mina föräldrar och hundar, vädligt mysigt och låg på soffan nästan hela helgen. Det var tänkt att jag skulle övningsköra men så blev det inte riktigt.
 
(Juste, ormen på bilden är en kungsboa(bebis) som är min nya bäsits och jag har döpt hen till Charlie eftersom det kan vara en tjej eller en kille, de på djurhuset har inte kollat det än eftersom de har varit så små men snart så :) )
 
 
 
 
 


En dag

2013-11-24 @ 12:00:00 i Allmänt |

En dag. Ska jag bli vuxen, jag ska ha ett jobb och en inkomst för att betala av hyran för en lägenhet varje månad. En dag. Då kan jag skratta och vara glad tillsammans med en man och ett eller två barn, som är mina. En dag. kommer jag förstå vad min mening i livet är. Den sista dagen i mitt liv. Det är långt dit och jag ska leva som aldrig förr. 
 
Mitt liv. Är förändrat. På ett positivt och negativt sätt.
Jag fick träffa en snarlik drömprins det senaste året.
Ett mirakel skedde då min hund överlevnde.
Mitt ordföråd har utökats.
Jag vet vad jag vill göra med mitt liv. Vart jag ska resa, upptäcka och jobba med. 
Har inte längre en bra kontakt över huvudtaget med familj och vänner i Arboga längre.
Jag förlorade drömprinsen för ett idiotiskt val. Vilket betyder att jag ska leva efter mitt misstag. Eller en orsak.
 
En sammanfattning. Av det som har hänt mig under det senaste året kommer bestå tillmestadels utav en kille, som gjorde mig galet kär och som jag trivdes med så sjukt mycket att jag började bli rädd att det skulle ta slut. Vilket det gjorde tillslut. I bland önskar jag att man kunde spola tillbaka i tiden och ändra på det som gick så fel. Man får leva med sina misstag och lära sig utav dem helt enkelt, antingen går man all in eller all out. Två alternativ då det är lätt att ta fel. 
 Men med det här året har jag fått en super kontakt med två brudar, som jag litar på, hjälper mig när det är svårt och när jag får ångest. De får ta del av mitt liv och jag får ta del av deras liv, vilket har en stor betydelse och gör att man lättare kan leva vidare med problemen som uppstår.  
 Jag älskar mina vänner jag har, alla. Även fast kontakten med alla inte är lika bra som den var förr, men jag tycker att man ska försöka så länge man lever. Finnas där och stötta varandra. OM kontakten inte är lika bra kan man försöka göra det bättre genom att umgås mer. Det vet jag att vi kan. Bara det att tiden inte finns till just nu. 
 
Under det här året har jag alltid tänkt mig,"tänk om.." Ja tänk om, den senaste tanken bakom det var tänk om liver vore som på en film. Jag skrev en novell om det. Man skulle inte behöva skriva alltid detaljerat utan bara se det genom ögonen, kunna spola tillbaka i tiden, pausa, spola fram, börja om och se om hela filmen om och om igen. 
För några månader sedan var det hur framtiden kunde vara och vad som räknades som framtid. Månens förflyttning i samband med tyngdlyftning som skulle kunna försvinna om några tusen år. (Månen flyttar sig 4cm ifrån jorden varje år) Men också om hur det skulle vara om man dog, 7-8 minuters hjärnverksamhet återstår efter att hjärtat har stannat och då återupplever man antingen det finaste som har hänt i livet eller hela. Så vad skulle då kunna vara det finaste man upplevt. Svårt att säga eftersom att det är ett långt liv framöver.
 
Det jag skulle kunna tänka mig är nog min morfar leende och glädje som alltid kommer vara det finaste jag vet. Mina hundar som ser otrolig glada ut, känns som att de pratar till en med en vift på svansen eller ett glatt skällande. Jag skulle inte kunna klara mig utan mormors frågor eller kramar. Min farfars sinne för humor som smittat av sig på pappa. Min farmors goda råd och kommentarer som får en att le. Min mammas omsorg och hennes glada ansikte när jag kommer tillbaka hem. 
 Det som skulle kunna vara det näst finaste skulle nog vara min syster, visst vi bråkar mycket, gnäller på varandra, blir sura på varandra för ett cola glas men hon är min syster och hon älskar mig, bryr sig och vill mitt bästa. Precis som jag vill för henne. 
 
Jag kommer aldrig glömma första dagen jag umgicks med Emelie, totally crazy. (känns som att jag skriver ett avskedsbrev eller något, men det gör jag inte.) Hippiebuss, tuttifrutti, massa godis och choklad. Det är min sång. Försöka sova men pratet tar aldrig slut. Det blixtrade till och vi var fastbundna och ingent konstigt med det. Vi blev galnare och konsitgare ju mer dagarna gick. Wonderfull. Jag tog ett livsviktigt beslut med henne vid min sida. Söka gymnasium i nian och dessutom flytta. Gu så mycket vi pratade om det. Allt vi skulle göra, bo i en lägenhet och allt vad vi pratade om, göra pizza i ugn, lära oss nya danssteg i filmer. När vi stog på en balkong och hade lärt oss dansen "bbrrr it´s cold out here", skrek och dansade medans pizzan värmdes i en ugn på 200 grader. Men samtidigt nervösa för om en av oss inte skulle komma in på utbildningen. Det finns nog ingen person som kan ersätta detta och hur skönt det kändes att flytta iväg med sin bästis. 
 Sommarlovet innan flytten kan nog ha vart det roligaste och inget kan toppa det. Fest, träningar, replokal, umgänge och en massa mer. Säga hejdå till vänner i Arboga, le. Inte det nyktaste sommarlovet men absolut det bästa. Leva livet i det gamla innan en flytt och ett förändrat liv i norrköping. Det viktigaste valet i mitt liv. Och det hade jag aldrig gjort utan Emelie. En riktig och äkta vän. 
 
Killen jag blev galet kär i. Inte längre. 
 Den mest omtänksamma och peronligaste personen jag någosin träffat. Jag kände mig hel, började bli positiv mot livet och mat. Mina betyg höjdes för att jag var lycklig och glad. Jag förlorade en vän på det men det kanske blev bäst så. Jag vet inte riktigt. Men det var han som har hjälpt mig till att bli den jag är idag, att förstå händelser som problem och förstå det som kommer efter olika beslut.  Jag är tacksam och mer kan jag inte säga. En kille som jag skapat underbara minnen med och en annan familj som jag kände mig hemma i. 
 
Två tre månader har nu gått och mina misstag är något som har funnits i åtanke hela tiden. Jag lever nu i förståelse till varför jag gör val och varför jag inte kan hantera dem på rätt sätt. Jag vill ha mitt gamla liv tillbaka men jag vill fortsätta mitt nya och bli något jag senare kan vara stolt över. Beslut som jag ska kunna tolka på rätt sätt och veta varför jag tar dem. Leva med min familj, mina vänner, mina tankar för mig själv eller på en data skrivet A4 papper. 


Fredag

2013-11-22 @ 16:02:35 i Allmänt |

Idag åker jag hem till mina föräldrar och hundar.
Jag tar med mig en massa plugg och ett humör som ska vara på topp. 
Jag har skrivit ett långt inlägg som kommer inom snar framtid. 
Snart är den en månad kvar tills julafton, paketöppning och nyår lite längre framåt. 
 
Den här bilden är min dators bakgrundsbild.
Den gör mig glad för den är ju för gullig.
 


❤️

2013-11-21 @ 21:36:55 i Allmänt |

 Idag har vi avmaskat ormarna och kollat in den här fina!


Saknar mina hundar

2013-11-20 @ 08:53:51 i Allmänt |

 
 


Väldigt dålig

2013-11-09 @ 18:56:39 i Allmänt |

Jahap den här veckan har jag hunnit med att skriva prov, få reda på två prov varav ett som jag är väldigt nöjd med och det är de provet jag hade sämst på och det var ett D, hälften av klassen fick F på det provet och den bästa fick ett C. Fysjutton vilket svårt prov det var. Jajuste jag har fyllt sjutton, finally! 

Jag har skrivit en novell, är nästan klar med mitt arbete, fick ett A på ett annat prov. Firade födelsedagen med kaffe och frukost på sängen fick jag också, slutligen har jag suttit på ett tåg och blivit upphämtad utav min kära syster.