_________________________________________________________



Mathilda Wilhelmina Norling



FEEDING UNICORNS



_________________________________________________________



Andra - Nausicaa

2014-05-13 @ 18:49:00 i Allmänt
Andra dagen, idag kom vi upp mycket tidigare än igår, åt frukost och fixade mackor till lunch. Gick en promenad till Nausicaa som tog ca 10minuter+/-, började direkt med fisken då de skulle ha två feta och en lätt alltså ah fast i ett visst antal kilo. Blev grymt kallt om fingrarna! Ställde in hinkarna och gjorde rent efter oss innan vi började med den ena boxen och gjorde precis som igår, skrubbade hela den och spolade av. Och sedan träffade vi Jean-Luc, som vi har gjort två eller tre gånger nu men jag har inte vetat om att de va han så ja, ja Malin jag är ett klantarsle. Haha men chocken kom inte förrän han skulle fram och pussa på mig när han sa hej och frågade hur det var med mig, blev jätte förvånad att jag knappt svarade på frågan. 
 
Seriöst. Kysser dom alltid varandra på kinderna när de hälsar?
 
Fikade lite smått innan vi började med lite träning av Fridolin och Moritz men ingen av dem ville precis träna så, eller ja träning för tex blodprov mm. Sedan gick vi ut till de andra och körde typ ddutt på pinne och lite annat.
 
(Dutt på pinne)
 
Sedan blev de lunch, alltså hela förmiddagen gick segt fast snabbt. Men vi gick upp till ett annat rum och åt eftersom att vi sedan ville kolla runt lite, visade sig att vi hade missat en hel del sen när vi gick runt med Aline som skulle till shoppen och leta efter någonting så där hittade jag gossesjölejon som jag ska köpa med hem sen! Hur som helst letade vi runt som as för att hitta tillbaka. 
 
 
 
Träning igen och igen, satte oss ner några sekunder innan vi följde med Ariele och Annebellalature (tror jag det stavas, har försökt att se vad de står iaf)  ner till glassgrejen under vattnet för att göra en typ av ögonblicksregistrering av något slag, då fick vi se ett litet "slagsmål" mellan Xino och Speedy. 
 
Sedan hade Speedy fått ett sår i mungipan som de behandlade och sedan tittade dom tändera, den stackars sötnosen hade problem med underkäken. Den hade gjort en operation på honom för några år sedan när han kom dit och hade lärt honom att öppna munnen då de sett att hans tänder var nästan förstörda. Han kom ifrån någon lagun någonstans.. Nusse liten! Samtidigt fick eller ja strax efteråt så fick Aline träna lite med honom och de gick jätte bra och kvinnan som jag fortfarande inte kan namnet på verkar jätte duktig på att lära ut! 
 
Innan showen så gick vi ner och kollade filtren och gjorde iordning dem med nytt saltvatten samt vanligt vatten som de skulle filtreras med. Och sen kom Ariele så vi följde med henne tillbaka till undervattenssaken och tog fram en boll så att vi kunde leka lite med Moritz. 
Både jag och Lisa har nu lärt oss att börja kunna utskilja alla 6 individer när de är i vattnet. 
 
Sprang tillbaka och sedan voilà dags för show! Idag hade dom en längre och annorlunda show, Moritz och Fridolin var inte med då de skulle tränas där inne efteråt. Åh Algon är så söt!! Men har fick ögondroppar under showen också, tror hon förklarade de fast självklart på franska! Kommer fortfarande inte på vad hon heter men hon pratar mycket och är rolig! Samt att hon förklarat väldigt bra åå engelska också. 
 
Träningen efteråt med Moritz och Fridolin gick mycket bättre nu på eftermiddagen och sammarbetade väldigt bra. Som belöning fick dem gelatin och fisk. 
 
Sen satt vi ett tag innan vi började diska ur fiskhinkarna, fixa med ny fisk till imorgon. Börjar nästan lära mig fiskarna nu också men inte hur det stavas så de kommer väl senare skulle jag kunna tro. Öhm skrubbade rent en diskbox, de börjar förövrigt få upp det nya kylutrymmet! 
 
(Xino och Speedy i sin lilla fight)
 
Namnen på sjölejonen
Två minsta: Moritz och Max
De två mest dominanta: Algon och Speedy
De mindre dominanta fast mer dominantare än de två minstingarna: Xino och Fridolin

Lämna gärna en kommentar!