_________________________________________________________



Mathilda Wilhelmina Norling



I AM A UNICORN



_________________________________________________________



Julfirande nr2

2013-12-25 @ 16:28:39 i Allmänt |




Julafton

2013-12-24 @ 11:17:18 i Allmänt |

Julaftonsmorgonen börjar bra och den börjas med frukostmys ute hos farmor och farfar med farbrödernas familjer.  Jag har även kört ut och hem ifrån lunger, tagit pappa till vattenverket för att han fick utryckning. Nu ligger vi framför the avengrshdke och tar det lugnt :) 


Lyxar till det

2013-12-23 @ 15:43:24 i Allmänt |





Home sweet home

2013-12-21 @ 18:32:55 i Allmänt |

Äntligen hemma i ett julpyntat vardagsrum med filmmys, för ett tag sen var det Grinchen på tv men nu har jag slagit över till ratatouile tror jag det stavas. Och snart kommer syster och hennes pojk hem oh då blir det en massa go mat!!  

Så otroligt trött är jag också.



Bajs på allt

2013-12-19 @ 23:17:23 i Allmänt |

Varför just nu? Varför idag? 

Jag har redan haft sån förjävla ångest den här veckan om varför mitt förhållande tog slut och att jag skulle kunna göra allt för att få tillbaka det. Jag ångrar att det tog slut. Och att tänka på det gör ont men det räcker att jag har det för mig själv. 

Idag kom det fram en snubbe på boendet som jag nästan aldrig har sagt hej till och alltid har haft dåliga vibbar ifrån redan från början av ettan. Självklart ska han lägga sig i och fråga en massa och ställa följdfrågor. Han har ingenting med saken att göra men ändå skulle han ha svar på sina frågor.. Jag förstår inte vad det finns för folk ibland och om det redan gör ont att tänka på det så gör det värre att prata om det. 
Jag blir så arg och frustrerad på mig själv men också på dem som frågar som inte har något med det att göra. Men då sa jag att han också lika gärna gå ner och ställa samma frågor till Johannes. Hans svar tillbaka var lika patetisk som han själv.


Hem

2013-12-14 @ 14:07:27 i Allmänt |

Sitter på sista tåget hem, det känns både värt och ovärt eftersom jag kommer typ vara där i ca 24h men jag kommer få träffa släkten, min efterlängtade syster och få äta god mat! 





I helgen ska jag hem till denna tuss

2013-12-11 @ 16:56:26 i Allmänt |






Vinter måndag

2013-12-09 @ 19:49:42 i Allmänt |

Idag blev det en promenad i en snöig djurpark då jag höll på att ramla minst sju gånger för att det var så halt! Jag trodde seriöst att jag skulle dö.

Idag var det bara Tommy och Andreas där som jobbade så det blev mycket arbete för mig men helt okej. Vi har skottat snö, städat inne hos noshörningarna, skivat morötter, stått och dräglat i kylen där de låg en massa vindruvor, gett surikaterna mat, tagit bort en massa skit och ätit mat och druckit kaffe. I love this!! 





Söndageftermiddag

2013-12-08 @ 15:36:21 i Allmänt |

Alla de senaste bloggarna har varit mobilbloggningar. 
I fredags blev vi strandsatta på FoU i typ hundra år eftersom den bussen som vi skulle åka med hade kört fast i snön och isen, det roliga var att de var den dagen då alla snö hade börjat falla och det var inte ens mycket ute så man kan ju undra hur bra förare de har. 
 
Men jag kan lugnt säga att jag har vänt på dygnet, vilket känns jävligt bra! Fast nu tycker jag nästan att klockan i alla fall ska vara sju men nej. igår vaknade jag vid åtta men tvingade mig själv att sova en timma till men jag låg vaken och halvblundade lite. Och idag vaknade jag vid nio, ungefär samtidigt som emelie men jag vakande fem i fem i morse och tänkte "shit jag har försovit mig" då var jag påväg upp ur sängen och ta på mig en massa saker men kom sen på att det bara är söndag.
 
Idag har jag skrivit över min handskrivna dagbok (praktikminne) till datorn så nu har jag det på båda, vilket känns skönt för då kan jag lägga in bilder i dokumentet och sen skriva ut det :) I veckan som kommer ska jag också skicka efter mer bilder som förhoppningsvis kommer tills helgen då jag ska åka hem och ha lite mys med familjen och kusinerna. :) 


Första veckan avklarad,

2013-12-06 @ 23:16:00 i Allmänt |

 Jag har jätte ont i knävecken, det känns som att det vänstra kan ha blivit inflammatorisk men den högra är ju redan "trasig" eller att nybildningarna är dom som gör ont eftersom de skapas när man har gjort illa sig för att få tillbaka stabilitet men det blir aldrig densamma dom det har varit..(jag pratar om mina muskelfästen) 
 
Annars har det vart en otrolig dag som vanligt, jag har fått klappa en massa på Maud(stallkatten) och fått känna o namakulas jumskar, det var jätte lent man kan knappt tro det att de ska finnas ett sånt mjukt ställe på en noshörning, obeskrivlig känsla. Och jag kom henne närmare eftersom hon var i stallet där uppe. Blev inte veterinär idag men troligen på måndag då jag kanske har möjligheten till att vara med och kolla :) love it
Har även börjat fatta hur träningen med elefanterna går till och jag ska kolla på en video i helgen som handlar lite mer om det, ska bli så kul och sen kan jag fråga Andreas lite mer när jag vet vad det verkligen handlar om och så :) 
 




Praktiken

2013-12-05 @ 19:12:11 i Allmänt |

Första veckan har varit helt fantastisk, har börjat komma in i rutiner och ta del av pratet. Jag ar kärt mig otroligt mycket och jag har fått gosat med surikater och klappat på noshörningar tusen gånger om känns det som. Första dagen var helt otrolig då jag fick träffa alla djuren och komma in i ett så otroligt underbart gäng. Jag fick mata Saba med bananer och små nudda henne lite, en liten klapp sådär. Morgonrutinerna sitter nu som dom ska, ta det lugnt emellanåt innan jag släpper ut noshörningarna och städar deras box(ar) :) fodra surikater och se hur elefanterna sköts osvosv. Det är så amazing, kunde inte ha fått någon bättre praktik. Så nöjd och glad!!

Idag var det liten guidning kan man kalla det för så då berikade vi som sjutton där inne så att dem skulle vara sysselsatta. Och det var intressant för mig också så jag lärde mig mer om elefanter. Imorgon ska vi upp och titta till Namakulab som blev flyttat till savannstallet idag :) 

Wiihuu

Infolozi med lilla tjejen Nambi




Surikater

2013-12-05 @ 09:45:23 i Allmänt |





Kolmården

2013-12-02 @ 09:43:53 i Allmänt |


Går runt i parken och lyssnar på hackspettar, snart framme och redo för praktik 




Goomorgon

2013-12-02 @ 06:53:03 i Allmänt |

Inatt tog det seriöst fyra timmar för mig att somna. Vi gick och la oss strax innan tio.. 

Men nu är jag uppe och ska snart till spårvagnen som går om 50minuter :)))) jag har gjort matlåda, frukostmackor och kaffe. Tror jag klarar mig bra! 


-

2013-12-01 @ 15:52:56 i Allmänt |

Gårdagen var lång men kort.
Jag vaknade väldigt sent vilket var oturligt eftersom jag försöker vända på dygnet så att det blir bra tills praktiken men det gick lite bättre idag iaf.
 
Igår var det öppet hus på skolan och det var en massa där, nästa termin ska tvåorna alltså vi hålla i det :) Ska bli så kul, taggade till tusen redan nu. Strax efter det gick jag ner till stadium arena och tittade lite på Johannes match och sedan på Alice´s med Carro och Maja, mysigt. Man känner sig alltid så kort när man går in i den där hallen, bara långa människor eller extra stora dörrar, typ en mini mee.
 
Annars tittade jag på "the heat" igår, faktiskt lagom bra. Lite humor och så men det var inte exakt som på trailern på ett ställe vilket var lite tråkigt för det hade vart roligare tror jag nog. Men ahja sånt är livet.
 
Idag vakande jag upp, gav Maja en kram byebye för hon drar till Borås i tre veckor nu och ska jobba där. Jag har städat igen, plockat fram saker till imorgon. Läst boken, äntligen kommit igång med den nu, bara 170 sidor kvar och loggboken ska vara inne i slutet av vecka 50 så får ta men mig den och läsa på bussen ut mot kolmården de här dagarna framöver.
 
Jag har duschat, tävttat och nu ska jag göra matlådor och gå till sängs vid 9-10 tiden för att orka upp i morgon på min första praktik dag. So excited!