_________________________________________________________



Mathilda Wilhelmina Norling



I AM A UNICORN



_________________________________________________________



30april

2013-04-30 @ 17:47:50 i |

När alla andra fixar sig och ska dra iväg för fiesta så sitter jag på en bänk utanför Konsum och älskar tanken med att få plugga galet mycket ikväll!!



Godnatt

2013-04-30 @ 00:13:48 i Allmänt |



29 april - dödsdömd

2013-04-29 @ 18:56:00 i Allmänt |

I morse påbörjades yterliggare en uppgift, fick två och två uppgift om en art, där man ska typ ta ut hotstatus, varför den är hotade, lite fakta om djuret, vad man kan göra för att undvika utrotning, vad det finns för projekt mm. som vi senare kommer ha redovisning på vecka 20. Allt är vecka 20. Precis allt. Det roliga med det är att vi fick reda på den sista lektionen att vi ska ha prov.. vecka 20.. Det andra roliga är att vi har två engelska nationella vecka 20 och så ska vi göra en novellanalys tills den veckan också. Nu väntar jag bara in på en till uppgift som troligen kommer att vara till den veckan också. Annars har vi relativt lugnt. Den här veckan har vi matteprov, engelska nationella, redovisning av bok. Nästa vecka har vi matte nationella, sen ska jag ha en extra lektion för att undvika F i röjning.. Sen kommer tråkiga vecka 20 som jag vet kommer göra mig arg och orolig. Vecka 21 har vi en inlämning och kanske engelska nationella muntl. vet inte riktigt vilka vecka jag ska ha, men jag hoppas på att jag slipper vecka 20 och får göra vecka 21!
 
Annars har jag pluggat matte idag, ätit 2 stycken kakor, lyssnat på musik och snart ska jag iväg och handla. Förhoppningsvis äta något också, men jag ska ta en till kaka.


27 - 28 april

2013-04-29 @ 14:34:00 i Allmänt |

Bion var grym, dock var den inte så bra i 3D. Filmen var riktigt bra, tyckte om slutet, lite ironisk vid vissa tillfällen. Och så fick vi äta en massa popcorn! Efter bion blev det mat, så vi åkte till "en italienare och en grek" tror jag det hette. Där beställde vi pizza, vi fick lite underhållning på andra sidan gatan. En full snubbe som var tvungen att hålla sig i ett träd för att kunna stå, blev hämtad senare av en taxi då han ramlade in i bilen. Fick vår dricka, efter ett tag så skrek en tant som satt på våran restaurang ut och gick till några andra snubbar som låg och brottades på marken. Sen blev det lugnt ett tag, fick våran pizza, tittade dit en snabbis - rak höger, totalt kaoz!! Först var det aslugnt sen ba baaaam! oj. Samma tant på restaurangen skrek igen och sprang ut igen. Total kaos. Satte oss i bilen och åkte hem. Somnade rätt så snabbt efter det.

28april, vaknade upp vid kanske nio.. Frukost, dusch, dra in mot Nässjö till Mamma Pia. Där fick vi äta "brunch", satt och pratade rätt så mycket innan vi drog iväg mot Backaryd för att se när David skulle spela. Dom vann! YEy, när matchen var klar så väntade vi ett tag, sen kommer hela hans lag ut där jag och Johannes och hans pappa står. Då kände jag mig kort.. riktigt jävla kort. en dvärg. japp.. that feeling!! (y) Åkte hemåt, tog det lugnt innan det blev mat, kyckling och makaroner, efterrätt =glass! mums. Sen vilade vi lite innan det var dags att dra hemåt till Norrköping. Så vi gick till stationen, och satte oss på det dära tåget efter ett tag.

Hemma, beställde pizza så att vi fick mat. Krama alla som var där, sova.


27 april

2013-04-27 @ 16:06:54 i Allmänt |

Sitter hemma hos Johannes i en liten stad/ samhälle. Jag trodde seriöst att jag skulle bli uppäten igår men det gick faktiskt ganska så bra, tror ja. Igår när vi kom fram så blev vi hämtade av Pappa Patrik och Lillbror David (inte så liten dock), kände mig lite som en dvärg där, gå precis mellan alla?! Jo men det var kul, när vi kom hem blev det tacos. Det var gott, dom är duktiga på att prata, jaa. Lite senare gick vi till deras nya hus och tittade, sjukt fint fast trappan var läskig. Till och med läskigare än min trappa, tyckte jag. Som sagt väldigt duktiga på att prata, men grymt trevliga.
 
Kom tillbaka till huset, tittade kanske 3 minuter på let's dance. Slog på Donnie Darko, den var faktiskt grym men jag tyckte mindre om kaninen, fett creepy. Efter filmen somnade jag.. Vaknade några gånger av att Johannes snarka inatt men det är väl helt okej?  
 
Vaknade upp, åt frukost efter ett tag framför ytterliggare ett dans program, det blev macka och jätte god smoothie. Jag älskar smoothie. 
   För kanske någon timma eller två så gick vi ut och gick, såklart. Mysigt, jag fick gå brevid en miiiils lång hage, det kändes som det.. Gick brevid vattnet och till någon sjö tomt som johannes moorfar? äger.. eyy ja. gick förbi dagiset som Smilla går på (johannes lillasyster) och hem igen. Hemma serverades det godaste jag vet, spagetti&köttfärsås. Så nu har vi tittat på en kortfilm och tagit det lugnt. 
 
Ikväll ska vi iväg på bio, Iron Man 3 i 3D. 
 
 
Heeidå
 
 


26 april

2013-04-26 @ 12:25:15 i Allmänt |

Det måste nog ha vart den mest lugnaste dagen, på svenskan gick vi igenom novellanalyser, min grupp äger! Vi har novellen "far och jag", så den satt vi typ och diskuterade kan man nog säga. Jag fick också veta varför jag fick mitt awesome betyg på nationella muntliga, trodde seriöst inte att det skulle vara så bra, men han sa att om jag får bort min rädsla så kommer jag bli hur grym som helst på att prata. Känns ju bra!
 
Prov i stället för biologi efter det, fick sluta när vi var klara!! Så idag slutade jag runt halv elva, elva. Hur asgrymt som helst, så nu ska jag snart ställa mig och laga mat, städa lite innan jag drar och kanske hinna med en sväng i plugg.
 
 
Pic of tha day
 
Jag vill ha den hära kissen!! Det är en tigon, en blandning mellan tiger hane och en lejon hona. Me waant! Så himla söta. Helt sjukt.


2013-04-26 @ 01:02:00 i Allmänt |

Helt sjukt vad jag älskar dig! Mitt ♥
 
Imorgon väntar en lång skoldag innan det bär sig av hemåt.. till min prins.
Det ska bli så himla kul även fast jag är nervös så att jag nästan spyr men ändå.
Puss och godnatt
 


25 april

2013-04-25 @ 21:59:30 i Allmänt |

Startade dagen med nationella som inte alls gick bra. Hade lunch i en evighet. Biologi i tre timmar + fågelskådning som kan vara det tråkigaste jag vet. Fan rädd för fåglar. Chillat ute på gräsmattan med musik och vänner. Kollat på skräckfilm trotts min ovilja att göra det. Lagat mat. Sovit. Nu ska jag plugga. Adjö


2013-04-24 @ 20:47:55 i Allmänt |



24 april

2013-04-24 @ 12:05:34 i Allmänt |

Sjukdag
Hemma ifrån skolan idag, olyckligtvis.
Kommer att missa röjningen som troligen är ute vid Kolmården och sedan praktiskt.
 
Men ja anledningen är ju att jag blödde näsblod i natt, ett bra tag som vanligt.
Kände mig lite yr i morse när Sara kom in och kollade om vi skulle med till skolan. Och Emelie är sjuk så hon gör mig sällskap här hemma, snart ska vi slå på TARZAN och äta något.
 


kvällskvisten

2013-04-23 @ 21:59:18 i Allmänt |

Dagens göra lista blev inte så himla lyckad men jag har pluggat på djur-specialiseringen och lagat mat + ett spontant ryck så det blev springtur på det. Nu ska jag nog kolla igenom flugornas herre lite smått, börja skriva på det. Justeja jag har städat idag och bokat tvätt tid till imorgon.
 
Världens gulligaste - Emelie skickade den till mig


Dagens lista

2013-04-23 @ 16:18:23 i Allmänt |

Plugga
- Djur-specialisering
- Matematik
- Läsa flugornas herre
 
Laga mat
- Potatisgratäng med kyckling
 
SOVA


23 april

2013-04-23 @ 09:17:27 i Allmänt |

Jag kan börja med att jag hade världens konstigaste dröm, jag hade bara en arm?! Helt sjukt, jag tittade lite på soul surfer igår då hon blir av med sin arm och så forsätter livet sådär. Ah det var sjukt konstigt. Men annars sitter vi på biologi och går igenom traktorteori igen för att alla faila. Snart är det matematik, jag ska gå och räkna lite oh råplugga ikväll, prov nästa vecka. Jag ska även plugga på djurspecialiseringen också, men efter det blir det svenska nationella i skrift och läs. Så lyxiga som vi är - slutar vi efter det.


22 april - bilder

2013-04-23 @ 09:10:56 i Allmänt |

Några få bilder



21 april och 22april

2013-04-22 @ 23:33:00 i Allmänt |

Igår åkte vi hemåt med Jennie som sällskap som skulle byta tåg i Katrineholm som skulle gå ner till Göteborg. När vi kom fram tog vi det lugnt, jag somnade ett tag där och sen tog jag och Johannes en promenad till skarphagen för att jag skulle köpa mat till idag. Så fixade iordning det innan det blev filmmys och sen sova dårå. Filmen var grym, kommer dock inte ihåg vad den heter just nu.

Idag gick jag upp i lagom tid för att hinna med allt innan det var dags att dra iväg till Kolmården. Så himla mysigt var det, när vi kom fram så fick vi lite info om vad vi skulle göra så vi drog ner till stallet och hämtade redskap och sedan bar det iväg mot högland - lamorna och typ getter eller nåt. Bajs och kratta iordning, vackert med vårstädning. Dom sa att det var sjukt snyggt av oss, så det började vi med att plocka ihop innan det blev lunch och mitt i allt så fick jag och några till gå till afrikansk vildhund alltså till bakhägnet och plocka ben. Asgrymt! Lunch. Gick till hägnet igen och fixade allt där, och sedan fick vi belöning att få titta på lejonen. Sen fixade vi lite till hos lamorna och sen fick vi berika hos björnana och se när dem släpptes ut, så himla gulliga och fluffiga. ¨
 
När jag kom hem blev det sängen, skulle bara sova i en timma men lyckades inte vakna utav larmet så när Johannes kom hem så väckte han mig. Tog en liten macka, bestämde oss för att dra till subway, jag var sugen på det så då blev det så och det var himmelskt! AMAZING!! aah ni fattar, handlade lite innan vi drog hemåt igen. Satte oss inne på Ida's rum ett tag och pratade lite med folk, gossssgossss och nu blir det att sova och orka med morgon dagen.

Kommer lägga upp några få bilder imorgon, adjö & puss hej


20 april

2013-04-20 @ 22:44:23 i Allmänt |

Hemfärden gick sådär igår, vid Hälleforsnäs så tog det stopp, fick åka buss till Eskilstuna så vi missade tåget som skulle ta oss hem men som tur var så kom mamma och Jennie oh hämtade oss alla tre. Mysigt, när vi kom hem så fick vi tacos, det blev rätt så sent så vi drog igång en film och somnade till den.
 
Idag har vi vart upp på stan en svängis, sen har vi tittat på ytteliggare en film. Mormor och morfar kom ner en sväng och hälsade på sen så åt vi grillat med alla. Lite spontant efter det blev det en tur till bowlingen, lite små roligt sådär på en lördag kväll. Gick kanske inte så jätte bra men för alla andra funkade det. Kom hem för någon timma sen kanske så nu har vi bara tagit det lugnt framför dataskrämen med chipsskålen i handen. Snart drar vi igång en till film och somnar till. yees så blir det nog.
 
puss
 


19 april

2013-04-19 @ 11:50:34 i |

Började dagen med musik och en kort promenad till skolan för första lektionen. Vi fick inget godis, han sa att vi skulle bli jätte glada men inget godis ingen glad Mathilda. Men mungiporna gick upp lite när jag fick reda på svenska nationella talet, trots att jag började stört böla så fick jag ett B, hade fått ett A om jag hade haft lite mer publik kontakt men det är lite svårt efter att ha gråtit liksom.

Jag failade på traktorprovet, men det gjorde typ alla i klassen. Så det kommer att göras om inom kort! Snart blir det engelska och då ska vi fortsätta kolla på dokumentären som var min idé, sen ska vi diskutera om den och sen blir det Lisas lektion till slut, sen åker jag hem :)



Min bebis följer med mig hem till lilla arboga

2013-04-19 @ 00:47:19 i |



Kolmården

2013-04-18 @ 14:22:45 i Allmänt |

Kollade igenom bilder ifrån Kolmården från första gången jag va där, helt underbart!


17 april

2013-04-17 @ 20:47:20 i Allmänt |

Just nu så håller jag på lite med designen, den kommer ändras mer. Och jag vet fortfarande inte riktigt om hur jag vill ha det, så knepigt. Men annars ska jag snart sätta mig med min redovisning och gå igenom, få se hur det går nu då. Kommer jag börja gråta då med? Hahah, hemskt..
 
Idag har vi haft en relativt lugn dag, gått igenom körkortstestprov och sen har vi städat i gnagar avdelningen, jag var hos chinchillorna och hamstrarna. Gick asbra, blev dock astrött. Men när jag kom hem tog jag något snabbt att äta, fixade iordning mig för att sedan dra till skolan som frivillig elev att välkomna eventuella nya ettor till skolan, det var askul. Jag och lisa gick runt lite, gick till ormarna en sväng och var där, så himla slingrig orm vi fick tag på men det gick bra, gav en härlig tjej och hennes mamma en rundtur på boendet. Så det gick bra, sen åt vi.


Bilder från i måndags

2013-04-17 @ 10:12:13 i Allmänt |



16 april

2013-04-16 @ 10:40:50 i Allmänt |

Jag kan mitt svenska tal utantill, nu.. Men hur blir det när jag står där framme? Jo, ångest.. är vad jag förväntar mig, att jag har glömt exakt varje mening. Och att man ska tänka på alla kriterier, vad man ska göra för att det ska bli bra, prata tydligt, rörelse, aktiv, göra ämnet intressant och en massa mer. "känn ingen press" - jo då känner man ju press. olyckligt men sant.
 
Jaja, har inte svenska talet nu precis, så som sista lektion. Efter idrotten, då man är hur fräsch som helst? Inte på våra lektioner inte, mumsigt! Nu ska jag snart gå och äta, ta på mig idrottskläder och dra iväg till mattelektionen så att jag slipper gå upp efter matten mellan lektionerna, klar! Efter idrotten sen kommer jag runna till boendet och göra mig iordning. CRAP.
 
För er som vill veta så tog jag bilder igår när vi hade ormhantering, så ska ladda över bilderna ikväll, förhoppningsvis och sen kommer jag lägga ut några vackra bilder.
 


15 april

2013-04-15 @ 13:22:11 i Allmänt |

Hej, jag är pantad.
För jag har tagit bort min photobooth.
Men jag kanske överlever.
Nu ska jag titta på film med min klass.
Min klass är grym.
Hur är din klass??
Jag spelade nyss biljard innan lektionen.
Jag kommer få reda på mitt prov idag.
Efter filmen.
Sen har vi ormhantering idag.
Känns som att jag kommer bli uppäten.
hejdå.


14 april

2013-04-14 @ 23:45:58 i Allmänt |

Gårdagen, den firades genom att dra iväg oh äta. Mysigt, vi pratade lite om allt möjligt. Sedan gick vi hem, det var kallt och taskigt väder ute men vi klarade oss bra. Filmmys, sedan somnade vi efter ett bra tag där. En riktigt bra dag helt enkelt.
 
Annars idag så vakande vi upp vid elva, gick och åt frukost framför avatar med Klara som precis anländit tillbaka. Johannes drog ut och sprang efter det, jag var lat, somnade nästan igen, gick ut och satte mig med Maja, Alice, Julia och Johannes som hade kommit tillbaka. Sen har Johannes försökt fått mig att titta på två olika filmer, ingen av dem i min smak så jag tittade inte direkt. Gick in till Sara en sväng som höll sitt svenska tal för mig, fixade mat, glodde på Johannes när han skulle äta lite senare.
 
Så nu har vi haft mys ett tag, tittat på en video om Kai Greene tror jag han hette, bodybuilder. Det var grymt iaf. Så nu ligger jag på rummet och ska försöka ta mig an svenska talet och öva dårå. Kommer nog inte gå så himla bra inte, men man får alltid hoppas.
 


13 april

2013-04-13 @ 10:39:26 i Allmänt |

I natt sov jag inne hos Johannes, så jag vaknade runt halv nio.. lite innan han skulle dra iväg som vanligt på lördagar, så nu har jag tagit över hans säng eftersom att Emelie och Sara har tagit över min. Snart ska jag dra mig mot köket och äta frukost innan jag tar på mig springkläder och ut i det tråkiga vädret,, jag ska nog också väcka Emelie och Sara.. 
 
Annars idag så händer det inte så mycket, Johannes och jag firar 4 månader iaf. Vet dock inte hur men aah det gör vi ja. Känns som att vi har vart tillsammans mycket längre men neehedå. 
 


teletubbie

2013-04-12 @ 21:31:00 i Allmänt |

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


KORTFATTAT

2013-04-12 @ 19:56:22 i Allmänt |

Hallu, har inte haft någon ork till att skriva eller något i den stilen. Men kort fattat var min vecka hemma chill, gjorde dock inte så mycket men på torsdagen åkte jag till Lisa med Emelie, vi chillade runt på stan, löpte en subway macka och gick oh satte oss utanför örebro slott i solen. Där satt vi i kanske en timma eller två innan vi började åka hem till lisa. Som bor i att maffiggggt hus, så där kom min kommentar om vanligt till maffiga hus "om jag var en hus ätare så skulle jag äta upp det där huset för det ser så mumsigt ut" ah precis. 
 
Fredagen var också en chill dag vi drog hem till mig för att senare ha tjejkväll och allt mysigt, träffade lite härligt folk. Lisa och Carro sov kvar hos mig och sen åkte carro hem på morgonen och ja oh lisa chillade tills hon skulle åka tillbaka till kumla och jag satte mig på tåget till norrköping. Hem ljuva hem.
 
Skön helg, typ inte gjort någonting!! Måndagen flöt på, tisdagen också eftersom att vi hade sovmorgon till halv ett och sen onsdagen var det traktor och städning i reptilrummet, torsdagen blev det sovmorgon till tio och idag blev det sovmorgon till halv ett igen! Asgrym vecka att börja med. Har dock hundra saker till nästa vecka som måste göras. 
 
Adjöö


8 april

2013-04-08 @ 13:42:33 i Allmänt |

Har haft en bloggpaus under lovet, eller ja det senaste dagarna. Men senare ikväll ska jag skriva lite om vad ja har gjort under dessa dagar. Snart börjar Jimmy´s lektion, förhoppningsvis får vi reda på provet. Men jag vet inte riktigt.  Efter skolan ska jag städa lite på rummet, fixa med kläderna, kanske laga mat direkt efter det. Börja kolla igenom plugget inför nästa vecka, öva inför svenska talet och redovisningen för valross. Sen ska man ju också börja på att plugga till körkorts provet för traktor.
 


3 april

2013-04-03 @ 18:27:53 i |

Igår och i förrgår övningskörde jag, himla kul men det är mycket lättare med traktor kan jag lugnt säga! Och sov i götlunda hos Emelie över på måndag kväll till tisdag, vi flumma framför disneyklassiker och sen tog vi oss en lång promenad!

Idag har jag gått på tre promenader med hundarna och sprungit 2km. Frisk luft stod på menyn idag.

Ikväll så vill jag tjocka mig framför en film ingosad i två tjocka täcken med choklad och popcorn i handen, kanske ett glas med 7up skulle vara perfekt. Och sen mitt i allt så ska jag prata med Johannes, min lille plutt!



1april

2013-04-02 @ 00:08:05 i |