_________________________________________________________



Mathilda Wilhelmina Norling



I AM A UNICORN



_________________________________________________________



Gästblogg!

2013-06-26 @ 03:30:20 i Allmänt |

Hej alla Korvar! This is världens bästaste Lisa som skriver.
Som ni troligtvis redan vet så är mina kära vänner Mathilda och Emelie i Finland och jagar Mumintroll, så jag tyckte att det var dags att säga hej till er trogna läsare. Om jag ska vara ärlig tycker jag att det är supertråkigt att jag inte kan träffa M & Em ( HAH Eminen!!). Men det kommer bli kanoners när de äntligen kommer hem.
Om ni undrar varför detta inlägg blir lite knas så har jag egentligen ingen bra ursäkt... Förutom att klockan är typ tre på natten och jag är hyper som få. 
 
Nu ska jag sova, men innan dess så bjuder jag på en bild av den berömda muminjakten.
 


Måndag

2013-06-24 @ 10:21:00 i Allmänt |

Vi lever och har fiskat en hel del, väldigt skojjsigt! Nej jag skoja bara, vet faktiskt inte vad vi håller på med just nu. jag sitter i en bil just nu påväg upp till Umeå och tänkte göra inlägg för er att läsa men det går ku sesådär. Just nu åker vi bil bland en massa träd och det går inte att lägga upp bilder tragiskt nog men ah hejdå


Lördag

2013-06-22 @ 10:10:00 i Allmänt |

 
Lördag och detta är ett tidsinställt inlägg. Andra dagen i Finland och igår blev det firande av midsommar, som jag säkert tror kommer vara asgrymt! Jahahaa även bestämt mig för att ta med bilder i år nu när vi är i finland eftersom att jag missade det förra året. Puss och hej
 
 


Dessa dagar

2013-06-19 @ 12:56:20 i Allmänt |

Under dessa senaste dagar har jag inte gjort så mycket men jag har självklart gosat med mina hundar och tagit några få dopp i jaccuzzin. I söndags åkte jag till Örebro med Emelie hem till Lisa för tacomys, där vi träffade Carro och Filippa tror jag. Tältade och tittade på film! Väldigt mysigt, vi spelade kubb också.

I måndags tog jag hand om hundarna och hämtade mer virke och möbler med pappa till vår uteplats. Och nu är det på sätt och vis klart, väldigt fint. Igår gick jag ut med hundarna några gånger och sen spolade jag, men varför ens försöka när man aldrig blir brun. Lite senare på eftermiddagen drog jag med morfar ut till golfbanan, väldigt kul för att vara längesen. Så vi körde korthål och sedan på ranchen, gick sådär men det går ju inte alltid som man vill. Strax efter det åkte vi oh titta på fotboll, Hanna skulle spela det gick bra för henne men hon hade lite svårt att få in bollen men annars var hon grym.

Igårkväll packade jag väskan till Finland och nu ligger jag på uteplatsen och försöker återigen att bli lite brun innan jag åkte till Emelie senare ikväll för att sova där och sedan bär det av mot Finland på morgonen! Och hundarna gör mig sällskap här i solen!!



Hela veckan

2013-06-16 @ 15:10:02 i Allmänt |

Veckan som gått, det tråkiga var att jag redan hade börjat skriva ett inlägg, men det kvittar.
 
Fredag
kommer knappt ihåg vad jag skrev, lite småroligt sådär. Men jag vet att jag gick med Johannes till spårvagnen och sedan så satte jag mig på tåget hem. Väl hemma blev det grillning och ett dopp i jaccuzzin. Senare på kvällen pratade jag lite med Johannes på skype, somnade. 
Lördag 
Började dagen lite segt, solade i kanske en kvart och sen hoppade jag i jaccuzzin igen. Tittade på Madelenenenen som skulle gifta dig, vackert. Middag innan mamma och jag drog iväg en sväng med bilen och körde upp till hällarna oh fikade hos mormor och morfar och sedan innan vi drog oss hemåt och tittade på tv samtidigt som vi åt räkmacka. Gott och mysigt.
Söndag 
Åkte hem halv tolv så jag kom fram till norrköping runt halv två då det spöregnade och att en unge hade stirrat på mig hela tågresan så det kvittade om det regnade, jag ville komma av tåget. Sara och Emelie kom och mötte mig vid spårvagen så gulliga som dom var! När jag kom dit åt jag en macka, städade lite, sa hej till Johannes superlånga pappa och bror. Spelade lol med Emelie, gick dock jätte dåligt men sen så gosade jag ner mig under täcket med Johannes innan det blev dags för att lägga sig. 
 
 
Måndag 
Uppuppohiväg, väldigt trött och kissnödig tilda gick till praktiken med Maja som inte heller var så taggad för en dag till. Morgon rutiner innan det blev städning inne hos fåglarna, tror jag? Kommer inte ihåg så mycket om alla dagar. Och isånt fall kom Andreas och hjälpte mig sen och då satte sig två fåglar på hans axel när han städade. Yeey kanske man tycker, lite smått läskigt. 
 
 
Tisdag 
Kommer seriöst inte ihåg någonting mer än att vi skulle mata ormarna på eftermiddagen så det saknades två ormar i majsormsterrariet men en hade tydligen fastnat någonstans. Den andra vet jag inte men samtidigt om se så fick dom avmaskningsmedel. 
Onsdag
Tror jag gick till kanin och lama, inte helt hundra men där städades det och sedan in till fåglarna och städa igen? Njapp men det var en gris som sprang in i mitt ben den dagen i alla fall, så ont fick jag. Mata kungsboaungarna blev nästa lite rädd för att dem verkligen högg, lite smått läskigt. Och justeja efter det blev det fika på stan med Maja, Emelie och Lisa. Fett mysig och sen blev det för mig att gå till houseofpain där Ida skulle boka tid för att tatuera sig, sen blev det upp på stan igen och sätta sig på coffe med Ida i ca 2 timmar.
 
 
 
 
Torsdag 
Jag vet seriöst inte om jag har blandat ihop dagarna nu.. Men jag vet att jag hjälpte Maja lite med utfodringen och vattenbytet inne hos smågnagare och nattdjur. HJälpte till att sanera en råttbur innan vi fick gå till reptilavdelningen igen för att få mata bob, gudrun, poppe, frida, oscar mm. Alltså dem större ormarna, då höll jag på att kissa på mig. LillAnton kom och in en sväng till praktiken och tittade lite innan han fick hjälpa mig och Maja att göra kvällsrutiner. 
 
På eftermiddagen blev det städning i rummet, innan ajg fick åka iväg med Anton till Willys för att någon hade snott min och Emelies kyckling som vi hade tänkt att grilla senare under kvällen, då blir man ju lite arg. Städa igenochigen, fint blev det. Grillning med Emelie, Johannes, Anton och Anton, LIsa och Maja, fett med mys kan man allt säga. Gick in och gosalite med johannes innan vi andra drog ut igen och hade lite kul. Vissa ville nattbada så då blev det så, skojsigt. Kom hem runt kvart i ett kanske där någonstans. Just det 6 månadet med min bebis.
 
 
 
Fredag 
Gå upp till praktiken utan Maja, utfodra hos smågnagare och nattdjur för sista gången innan jag gick in till reptil och städade för sista gången där inne, utfodring och sedan gå till Malin och sluta där vid lunch. Härligt. Hem fixa precis allt, pussa på Johannes. Kolla när studenterna skulle springa ut och släppa in mormor och mamma som kom för att hämta mig. Maja grät, lilla tussen kommer sakna henne enormt. 
Hem, fixa iordning sig för att dra upp till Athena med mor och far för att fira att jag äntligen har fått sommarlov, där träffade jag även Jonna, hon har lila hår, jag har saknat henne och jag fick krama henne. Nu kan jag dö lycklig... nej jag ska inte dö. 
 
 
 


I morgon

2013-06-15 @ 23:30:45 i Allmänt |

Har jag bestämt mig för att uppdatera om vad som har hänt sen förra fredagen, dels för att jag inte känt någon ork eller tid efter praktiken och för att velat umgås med vänner den sista veckan. Puss hejdå



Blabla

2013-06-11 @ 22:59:05 i Allmänt |

Tjaa, har inte orkat bloggat dem senaste dagarna eftersom att jag är sjukt trött efter praktiken och är även dålig i halsen och lite små snuvig. Men det kommer förmodligen att komma ett inlägg i morgon om dom senaste dagarna. Imorgon ska även jag och Emelie städa vårat rum och börja packa ihop en massa saker, kommer bli lite små tråkigt men så är det!



Blogginspo

2013-06-08 @ 19:34:00 i Allmänt |



VI ÄR SÅ VACKRA

2013-06-06 @ 20:48:50 i Allmänt |



6 juni

2013-06-06 @ 16:22:00 i Allmänt |

En ledig dag med massor av sol. 
Även en dag för två.
Bio och mat inplanerat nu ikväll.
Hangover part 3 är vad vi ska se.
 
Japp inget mer att skriva än att vi ska dra nu, byebye
 


5 juni

2013-06-05 @ 18:09:52 i Allmänt |

Hakuna Matata it means no worrys. Inge bekymmer var det ja, en morgon, en Mathilda, en Johannes och en Emelie, morgonen handlar om att väcka en trött trött Mathilda som vanligt blir rädd när hon vaknar upp och en söt och underbar kille står där och tittar. Och en emelie som sover brevid. Så fungerade min morgon, kläder på, frukost, borsta tänder, sätta på mig skor och gå med Maja till praktiken, vi fick börja med morgon rutinerna eftersom att dem inte hade hunnit planera vad vi skulle göra under dagen.
 
Fågelavdelningen, min favoritavdelning, nja mest den avdelningen jag inte tycker om så mycket, mest för att det är fåglar över en hela tiden och man vet inte om dom bajsar på en. Och idag så satte dem sig på Malin när hon var där inne, tror tillochmed att dem bet henne i örat, stackars kvinna. Dock är vissa söta och små men det ligger bajs typ överallt fem minuter efter att man precis har blivit klar och en bajsade nästan på min arm idag. Tycker inte om fåglar men jag älskar praktiken. Tömde rännan inne i avdelningen och gick över till smågnagaravdelningen och fodrade där borta, städade köket och sopade golvet, fyllde på med mer mat i lådorna. 
 
En massa annat skoj, gick och hämtade sly i skogen åt lamorna det var jätte jobbigt att gå med typ 10 rönnträd kanske 200meter. Ooosh, gav lite sly till lamorna, kaninerna, grisarna och marsvinen. Tack för idag var det ja.
 
Så nu har jag och Emelie kommit hem vi drog till Apoteket för att fixa mina p-piller men dem fanns inte där så jag ska upp till stan på måndag och fixa, annars blir jag utan i sommar, inte så jätte bra. Men nu ska vi spela lol. Så är det planerat.
 
 
 
 
 
 
Har fått lite uppdatering där hemifrån, Snacks mår ganska så bra men inte helt frisk det är fortfarande någonting i hans kropp som inte riktigt vill samarbeta. Dem har tagit provet på hans vita blodkroppar så nu skulle dem odla fram var det är tills på fredag. Hoppas att min bebis blir frisk snart, skulle inte klara mig utan min dumurgulligaknasboll till hund.


Frukost

2013-06-05 @ 09:13:41 i |



Godnatt

2013-06-04 @ 23:41:53 i Allmänt |

Ett gulligt godnatt inlägg, jadu vad ska man säga puss och godnatt? Nej men under dagen har det blivit filmtittande med Johannes, myssova, planerat lite för torsdag då vi ska fira vår 5 och 6 månaders dag i för och eftertid. Så på torsdag blir det bio "Hangover part3" och sedan mat, gå eller ta spårisen hem eftersom att det kommer bli runt nio-tio då vi är fullt klara på kvällen. Lite så smått planerat men nu ska jag lägga mig ner i min säng, slå på en film som jag och Emelie kan titta på när vi somnar och sova. Det är planen och det låter bra! Jag tror även att jag ska hem på fredag, då alla går på avslutning i Arboga. 
 
Nu blir det långben så godnatt


4 juni

2013-06-04 @ 20:44:56 i Allmänt |

Dag 7 på praktiken. Man kan ju tänka sig att en kyss på pannan är gulligt när man ska väcka någon, men om det gäller mig så är det inte lika gulligt. Kissar nästan på mig, bokstavligen. Vekrligen gullegull på filmer då dom bara ååh goodmorning sweetheart, guuuuodmorning!! Men nej inte i mitt fall. Tragiskt nog eftersom att det är en gullig tanke. 
 
Som en flodhäst gick jag upp och åt frukost med Johannes. Gjorde iordning mackor till praktiken, drog på mig kläder, plattade håret lite lagom snabbt innan Maja kom in och vi skulle dra iväg. Drog igång med genom gång för dagen då hon missade om vart jag skulle vara med, fyra stycken var vi men tre stog på listan, kuul. Men tillslut fick jag vara med Malin i smågnagar avdelningen, där jag började med sanering hos tammöss och sedan gick jag över till marsvinen och fixade där, ungarna var så söta och små!! typ en handkupa, inte större. Liten och fluffig hårboll kom ut ur höet och sen en till!! Vattenbyte hos alla djur, påbörjade saneringen hos RÅTTORNA! Dom jävlarna försökte bita mig när jag skulle flytta över dem till en annan del av buren men det tog typ hundra år att bli klar med saneringen. Lunch, det var tacos men såklart skulle det inte finnas några chips kvar, vill inte ha sen lunch. På eftermiddagen fortsatte saneringen och inredning + hoppas på att inte bli biten, putsa rutorna och ge mat som Andreas var snäll oh 


3 juni

2013-06-03 @ 19:05:00 i Allmänt |

Andra veckan påbörjad.. Vaknade av mig själv tio över sju, drog upp och åt frukost med Johannes och Maja kvart över och satt där till halv då jag bestämde mig för att sätta på mig kläder och bege mig tillsammans med Maja till praktiken. Som vanligt morgonrutiner som påbörjas och sedan en genomgång om hur dagen kommer se ut, uppdelade på olika avdelningar, bybye friendie. Klarade mig lagom fint fram till frukosten i Lama och Kanin +minigris stallet, hann göra lama+minigrisboxen och sedan de små kaninburarna för dem kaniner som nästan alltid är ute, där Einstien(bilden) pressade fram sitt huvud när jag öppnade så ha och detta på en halvtimma innan det blev frukostpaus vid nio. Tryckte i mig en macka eller två innan jag gick ut igen och "kämpade" med dom andra kaninboxarna innan jag gick till uteboxarna och fixade där innan det blir grishagen och lamahagen. Sopning som blev totalt värdelös efter att jag hade gått och hämtat grönfoder till kaninerna, gräs överallt, sopa igen bara. Lite smått drygt och på tal om lamornas box, alltså det stinker så att det svider i näsan + ögonen och man vill bara spy, man dör seriöst när man börjar ösa ner skiten och pisset i skottkärran. INTE TREVLIGT.  Gick in till pippifåglarna och hjälpte Andreas med dem sista burarna och städning innan vi drog till lunchen med dom andra trevliga nissarna. Träffade på Jimmy också och han har fortfarande inte rättat mitt prov som jag gjorde för några veckor sen.. Duktigt. Matmatmat.
 
Fågel =mera matmatmat till dom med en massa grönsaker och lite frukt, några fåglar fick tillochmed kraftfoder, flex, mjölmaskar och ett foder för fjädrarna. Sköldpaddorna fick nässlor och maskrosbland. Städade undan på golvet, diskad innan vi fick sällskap att gå iväg för eftermiddagens syssla som må va den roligaste saken vi har gjort på praktiken, vi fick sitta ner! Och sanera hamstrarnas burar, jag hade fyra stycken roborovski dvärghamstrar i en bur som var hur snabba som helst och flög så fort man tog tag i dem så en fick springa runt lite på golvet där ett tag. Duktigt Mathilda du är ju så klumpig! *klappklapp* Det sista vi gjorde för dagen var att ställa tillbaka glasburarna och se hur gulliga dom små varelserna var so sprang runt där i den nya inredningen.
 


Tips

2013-06-03 @ 13:46:00 i Allmänt |

TIPS!
Uttråkad och inte vet vad man ska läsa eller göra? Då tycker jag att du ska läsa en av mina favoritbloggar, det är nämligen en brud som ligger bakom den och som verkligen kan bjuda på sig själv. Dock uppdaterar hon kanske inte jätte ofta men när hon gör det är det "jävulskt" kul som hon själv brukar säga. Och hon håller sig borta ifrån meningslösa inlägg som vanligen uppkommer i min blogg.
 
Det är ju nämligen Maalin -> Blogg
En älskad och saknad filur som just nu i denna stund befinner sig på Island för sin praktik.
 


Litet godnatt inlägg

2013-06-02 @ 23:27:45 i Allmänt |

Fortfarande andra juni och det är dags för sängen. Praktik imorgon som jag känner på mig kommer att vara lite smått jobbig, menmen vad gör man inte för en chans att eventuellt kunna få jobb där på helgerna lite senare och dra in lite cash. 
 
Johannes kom hem för ett tag sen, så nu har jag kramat på honom. Oh pussat lite, det har i alla fall gått bra för honom där borta, i går tror jag det var så var han etta i poängligan, väldigt bra. Yes, my man! 
 
Godnatt


2 juni

2013-06-02 @ 17:15:00 i Allmänt |

Man börjar nästan alltid med en mening "tjaaa.." och "idag har jag..". Jag börjar då tycka att det börjar bli uttjattat och tråkigt, så själv ska man försöka hitta på något nytt att skriva. Nu tänkte jag skriva "men annars idag så har jag" Där har vi det igen, tråkigt och jobbigt att läsa hela tiden. Så nu börjar vi med något annat den här gången.
 
Ny blogg design, ja eller nej. Jag vet inte själv om hur jag vill ha det, men headern skulle kunna ändras lite eftersom att jag verkligen vill få in ett lejon där någonstans eller ändra allt totalt men jag vet ju inte hur. Eller om jag ska byta kontinent, som nu äre Africa, fast elefanterna har ju inga betar så att det kanske är en indisk elefant så opsi. Dåligt gjort, ahja. Så om jag ska byta till Asien och ha pandor, golden monkeys, leopard, tiger allt gosigos som finns där. Trädleopard! så himla gulliga men jag vet inte riktigt om det är Asien, det ligger där, precis där, det tråkiga är att ni ser inte var jag pekar just nu, tragiskt. Men där finns dem och det vet jag!
 
Det är ju ett litet problem om vad man vill ha och inte ha. På tal om att vilja ha saker så är jag väligt sugen på vindruvor och popcorn, problemet där är att jag har inga vindruvor och jag orkar helt enkelt inte poppa popcorn för att jag ligger så himla bra i min säng. Men däremot ska jag fixa mina naglar idag, dom ser inte bra ut. Helt ointressant egentligen. Och om ni vill veta vad Emelie gör just nu så håller hon på att fixa ihop en bild med flera bilder på hår i massor av olika färger. There you go. 
 
Jag har också (där kom det igen) börjat skissa på en lejonunge som Emelie ville att jag skulle göra, najsbajs. Nu vill hon även att jag ska måla en fluffig hane och en hona till det, yey, tog mig hundra år att göra huvudet på ungen om fortfarande inte är helt klar.. Får se om hur det går. Nej nu vill jag verkligen ha popcorn, byebye
 
En annan sak jag vill göra är att åka skidor, hejdå
 


Shopping med Emelie

2013-06-01 @ 20:05:00 i Allmänt |

Shopping stod det på listan vilket var det vi gjorde också, vi drog även en sub innan vi drog oss hemåt. Nu har vi var hemma i några timmar så vi har fixat iordning i rummet under denna tid, även packat i lite saker i flyttlådorna. Känns lite tragiskt att snart flytta, vill verkligen inte. Dock har ju nästan alla dragit här ifrån men jag kommer ändå sakna alla som är kvar lika mycket som jag saknar dom som har stuckit. Jag vill ha sommar, sommarlov framförallt, men jag skulle gärna kunna gå några veckor till i skolan eller på praktiken. Jag saknar redan min klass, men jag har praktik med några men oj vad jag kommer böla sen när det verkligen är slut.  Men nej nog om det tragiska, har fortfarande två underbara veckor kvar med några få innan det blir sommarlov. En annan rolig grej är att min älskade vovve Snacks har repat sig efter natten på strömsholm för några dagar efter att ha väldigt låga blodvärden, alltså nära döden men det är bra att han är på bättringsvägen i alla fall. min lilla hjälte lever fortfarande. En tuss jag däremot inte kan klara mig utan och tänk då Malva om hur ensam hon skulle bli, tussen då. Okej nej nu blev det tragiskt igen . 
 
Nej men nu fortsätter vi berskrivningen om idag. Vaknade lagom tidigt, drog på mig kläder och slog en signal till min kära mamma som fyllde igår där hemma höll dom redan på med förflyttningen av lekstugan som jag i sommar ska måla om, tror det kommer bli en form av ett skjul lite senare i sommar. Dem skulle också börja fixa iordning så att vi snart kan ställa dit bubbelbadsaken.. jaccuzzi heter det. Och dom ska skulle även äta spagetti&köttfärsås idag, så himla gott!! Älskar spagetti&köttfärsås. Nog om det. Frukost var det ja, fixade i ordning oss innan vi tog bussen strax efter ett till stan då vi började med newyorker där vi tillbringade kanske en timma eller mer åt, japp vi gillar kläder och framförallt att prova saker som vi ändå inte kommer att köpa. Men där ifrån gick vi med en varsin kasse, därefter subway, efterlängtat och gott. Där inne satt vi en längre tid och pratade om hur lätt man kunde se på folks stilar om hur dom var t.ex. modefreaks, pappabetalar, träningsfreaks, gaystil mm. Lite roligt faktiskt alltså när man tänker på det, vi kom fram till att Lisa är en färgklick i alla fall, passar i alla färger och har sen personliga stil, rolig människa oh allt gosigt. Vidare, vi gick in på H&M tittade på ett par skor som vi hade tänkt att köpa men nej inte så snygga på fötterna. Inge vidare fötter.. euh. Drog oss ur affären och in på Monkey där jag ville ha en tröja men jag köpte den inte men Emelie köpte en plånbok, den hade glitter på sig. In på Ica, tuggtugg, vänta på bussen då vi kom in på folks stilar igen, heeh ett samtals ämne som helt enkelt har fastnat. 
 
Hemma, började med att städa undan i alla hyllor för att kunna flytta dem, flytta sängarna lite smått innan vi började flytta mitt skrivbord. Satte om en massa lappar på väggarna, dammsög lite smått överallt. Började packa upp lite saker medans vissa andra saker fick ligga kvar i lådan. Så för ett tag sedan blev vi fullt klara så nu sitter vi i sängen med fruktsallad. 
 
Nu ska jag sluta skriva eftersom att inlägget blev förjävla långt. Adjö







  
 
 
 

 


1 juni

2013-06-01 @ 17:16:00 i Allmänt |

Första juni, vi slutar om exakt 14 dagar på sätt och vis. Jag har en massa sommar planer och vet knappt vart jag ska börja.. Men vi börjar såhär, söndagen den 16juni ska jag hem till supersöta Lisa med Emelie och Carolina för att grilla, helt enkelt myskväll. Antagligen sova där och sedan dra sig hemåt för att packa till Finland. En Emelie och en Mathilda påväg i igen, denna gång över midsommar. Så himla kul ska det bli!! Längtar som faan. Efter den veckan +några dagar ska jag stanna hemma innan jag åker till johannes eller om han kommer till mig, ungefär två veckor för det, ojdå redan vecka 28.. vecka 29 är helt planlös innan vecka 30-32 kommer då jag ska sommar jobba.  Jag ska också klämma in en dag då jag ska vara med Stina där någonstans :3


1 juni

2013-06-01 @ 11:26:35 i Allmänt |

Nu är det frukost framför filmen som vi somnade till igår, en snabb dusch och sedan upp en tripp till stan med Emelie för lite shoppingmys, då vi hade tänkt att handla lite skojjigt, ta en sub. Gå runt, runt och runt innan vi drar oss hemåt för att fixa iordning här hemma, då vi packar ihop lite och sedan börja möblera om i rummet. Ungefär så, byebye
 
(Dubai 2012)