_________________________________________________________



Mathilda Wilhelmina Norling



I AM A UNICORN



_________________________________________________________



mycket att göra

2013-01-31 @ 15:57:55 i Allmänt |

Gick upp och väckte Carolina runt tio i åtta i morse, sen åt vi frukost och drog iväg för lite matematik. Gick faktiskt helt okej, men det tråkiga var att Emelie och Sara är sjuka.. Så nu ligger dem i sängen här och tittar på HORTON. Annars engelska, hade ett litet förhör och sen fick vi saker att kunna plugga på till provet. Gjorde en hörförståelse, tror det gick ganska så bra.
 
Senare gick jag upp till hemmet, Emelie låg och sov den tössan. Gick tillbaka och kollade i facket, hade fått mitt resultat på debattartikeln jag skickade in, det låg typ på C.. Och sen fick jag typ E-C på muntliga provet dät emellan.. Nja får se hur det blir med nästa prov som kommer vara en aning svårare.
 
Gjorde även färdigt en gruppredovisning idag om reptiler på djurens biologi, som vi också kommer ha nästa vecka.. Kul,, nu har vi tre redovisningar och minst ett prov som är lagom stort. Beror på om jag ska göra naturbruksprov nummer 2,,
 


tretionde januari

2013-01-30 @ 16:59:30 i Allmänt |

Körkortsteori på morgonen, vi fick även en bok som heter "Du och jag i trafiken". Så det första kapitlet ska vi ha läst till nästa vecka. Och jag har antecknat ca 10 sidor, det är 33.. Så ja vi får se om hur mycket jag orkar, men jag kommer försöka anteckna det som står i kapitlet och sedan börja med nästa som är längre och börja lite smått.
 
Annars på lunchen drog vi iväg till SUBWAY, asgott! Ca 7 pers, LIsa, Carolina, Rickard, LillAnton, Andreas och Philip. Så det var vad vi gjorde på lunchen, sen åkte vi tillbaka och hade djurhållning. Min grupp hade berikning hos gnagare, så jag Emelie och Sara tog DEGU. Studerade deras beteende, sen fixade vi iordning så att dem fick en grävhörna, en korg med mat och så att dem fick gräva sig ner till maten då. Satte ut lite svårigheter, hängmatta och nya grenar. Tjockade till underlaget för dem och la ut lite nya dofter och gömde mat. Sedan skulle vi studera dem igen, vad vi hade kommit fram till och allt det dära.
 
Rast, då gick vi först till Chinchillorna. Så himla fluffiga och gosiga, så jag och Emelie tog ut dem, Sara visade hur man skulle göra eftersom att hon hade könsbestämning på dem för några månader sen. Asgrymt, reptilrummet, höll i en majsorm som ville slingra in sig i tröjan!! Men jag klarade mig och sen släppte jag in den lilla filuren i buren, gick tillbaka och gjorde en halv redovisning med Sara och Emelie om vad vi hade gjort, sen fick vi sluta 40 minuter tidigare.
 
Så nu har jag lagat mat, mos och fiskpinnar med gurka och tomater. Nu ska jag sätta mig och plugga. ADJÖ


Oh yeeah

2013-01-29 @ 18:04:54 i Allmänt |

Bloggfritt hela helgen.. och igår orkade jag inte,

Fredag, kom fram runt halv tio.. Vi åkte och handlade, sen köpte vi donken och åkte till den nya lägenheten och åt där. Vi kollade även igenom lite saker som dem hade flyttat dit under dagen.
 
Lördag, vaknade rätt så sent. Åkte iväg mot nya lägenheten, bärde upp ytterliggare lite saker.Åkte ut mot IKEA, där vi stannade X antal timmar, hittade ganska så mycket gjorde dem iaf. Asgrymt! Fixade iordning i lägenheten, drog hemmåt och gjorde iordning tacos och tittade på new years eve eller nåt i den stilen.'
 
Söndag, mamma och pappa kom ner tidigt på morgonen. Drog iväg till MIO och hämtade soffan, sen åkte vi iväg till IkEA igen köpte sängar. Och en massa andra saker, åkte tillbaka till lägenheten och byggde ihop sängstommen och sängbord. Och en helt del annat. Somnade runt 1 kanske.
 
Måndag, åkte hem runt nio. Kom fram till skolan runt ett, vilket var awesome. Vi hade hälften av lektionen praktisk, så vi drog till reptilrummet och övade på att ta ut ormar oh hålla dem och senda lägga in dem igen. Asgrymt! Sen spelade vi fotboll efter skolan, jag och Emelie drog iväg och handlade. Sen så pluggade jag inte.
 
Tisdag, Skola, biologi på morgonen, matematik, lunch och sen blev det idrott - där vi fick välja vad vi ville göra valfritt, så spelade lite basket och vollyboll. Fick vara ledig ifrån svenskan eftersom att jag hade skickat in romananalysen! ASGRYMT, så jag färgade håret och för ett tag sen var jag iväg på badminton med Sara.. Mhhhm, så nu ska jag plugga som ett AS! Adjö
 


Jahadå

2013-01-25 @ 19:36:45 i Allmänt |

Sitter på bussen och kollar igenom lite bilder från de första veckorna i NORRKÖPING, inte så långt kvar nu, ungefär två timmar bara..
Men som tur är så har jag ju internet och hälften av batteriet på datorn kvar, och jag har hunnit plugga lite grann. Jag har dock inte gjort så mycket, somnade i kanske en halv timma eller något. Jag har iaf sociala vänner, nästan iaf.. Maja är på basket match är vad jag vet, med Julia och Carolina fast ja hon ser ju matchen i första klass där alltså. Haha, och snart kommer förhoppningsvis Johannes vara lite social med mig ett tag.
 
Snart framme hos min älskade och saknade syster!
 


tja vi är glada för vi slutar snart

2013-01-25 @ 15:02:41 i Allmänt |

Snart slutar jag lite tidigare för att bege mig mot första bussen och sen spårvagnen. OCH SEN tar jag bussen till göööteborg, så himla härligt.


tjugofjärde /tjugofemte januari

2013-01-25 @ 11:35:20 i Allmänt |

Torsdag, sovmorgon till halv ett. Asgrymt!
Sedan hade jag en lektion, först var det praktiskt så då fick vi gå  i grupper till djurhuset och leta efter typ partåiga arter och sånt som fanns där. Vilket gick jätte bra, senare samlades vi alla och jämförde svar kan man väl säga. Ahja jag och Carolina var fett grymma. Sen var jags å duktig att jag skrev ca 700 ord om valrossen, har böjat om med ny fakta eftersom att wikipedia suger anus. Men det kommer nog bli jätte bra.
 
Sen var det bara att springa på på boendet och fixa iordning sig, drog iväg till gymmet med Sara. Det var asgrymt, vi körde armar, ben, mage och rygg i kanske två timmar. Handlade innan vi drog hemmåt, eller ja Sara handlade. Och sen ja duschade jag innan jag gjorde iordning mat runt åtta där, köttbullar och potatismos med gurka och tomater. Gott, sen pluggade jag faktiskt INTE, oosch. Lite ångest över det eftersom att vi har så mycket. Sen somnade jag i Johannes famn, as gossigt.
 
Idag vaknade jag upp faktiskt innan Emelie, SCOOORE! Åt frukost, hade svenska. En helt okej lektion, plus att jag har en god potential till att kunna få C i ämnet. Hade biologi för ett tag sen, då vi gick in på andning och blodcirkulation, och att mitt körkortstillstånd för bil gäller även för att kunna få traktor körkort. SWEEt, så nu ska jag äta och städa lite innan engelskan och sen ska jag sluta lite tidigare på djur-specialiseringen för att hinna med bussen till min kära syster. Så grymt taggad!
 
 


En sovmorgon till en tolva och en halv timma mera

2013-01-23 @ 23:11:58 i Allmänt |

Gruppen var ute hos Lamorna och kaninerna, vi fick göra iordning i deras hägn/burar. Och i ute hägnen, där vi fick skotta snö och lägga ut nytt sly. Att kaninerna skulle ha tillgång till mycket värme av halm där inne, och att dörren ut skulle vara öppen så att dem hade tillgång till att gå ut om dem vill. Skottade även ut några av ute hägnen som var tomma för att det skulle bli bättre senare när snön smälter bort, vilket blev lite jobbigt, fick även snö över mig. Emelie asgarvade åt mig tills hon fick snö över sig.. då det inte var lika kul längre. Men jag gjorde rent inne hos en kanin som hade EN bajshörna och bara den hörnan var det, så när jag inte hade något spån där under tiden jag gjorde iordning sprang den runt som en galning, när det väl var spån där, aah då kunde den bajsa. Stackars kanin..
 
Sen fick vi äran att gå 150 meter fram och tillbaka för att hämta nytt sly ifrån äppelträderna där trädgårdsklassen hade huggit ner, flera högar och iskallt. Härligt,, men fick sluta en timma tidigare :)
 
Runt fem åkte jag upp på stan med Maja och Malin, nu vet jag även vart gamla buss stationen ligger. Jag har även handlat så att jag kan göra en pastasallad tills på fredag, sen köpte jag en coca-cola och några kakor att ha med mig.. Kanske en liten påse godis, men jag ska faktiskt plugga i ca fem timmar på bussen dit, så jag är värd det. Men efter helgens slut är det slut med alla onyttigheter man kan tönka sig.. nästan, powerrade ska jag fanme kunna få dricka.
 
Men nu mina kära små vänner ska jag gå och lägga mig, för att imorgon har jag sovmorgon till halv ett om jag tar beting på matten.. Asgrymt, så jag tänker börja på kapitlet imorgon men inte under lektionstid. För då tänker jag slänga in min jacka i tvätten och börja skriva lite mer på recensionen kanske.. japp för då blir ju den klar men då är det ju bara ca.. 5 andra uppgifter, och sen läsa en bok till vecka nio på engelska. WIHO! så jag valde boken Grace and Truth av Jennifer Johnston. Och har nu ett lånekort på biblioteket här i norrköping, och imorgon har jag även lovat Sara att följa med till gymmet, gryyymt! Nja inte så taggad men får uthärda eftersom att jag har lovat.
 
 
Det ser lite kaos ut men jag har ställt om mitt skrivbord, ihopp om att få lite mer värme ifrån elementet. Men neherå, för fönsterna drar kallt. Men snart har vi planerat för att flytta om sängarna lite, och om man kanske öppnar upp lite så får man värme, i kanske hela rummet om vi har tur.
 


tjugotredje januari

2013-01-23 @ 12:07:08 i Allmänt |

Natten har vart så himla lång, vaknade halv två, två.. Kunde inte somna förens runt halv fyra, så jag gick runt lite i köket och bara gick. Dödstråkigt, sen duschade jag.. onödigt, men yes det gjorde jag. Imorse var jag även duktig att slänga in en tvätt 20 minuter innan skolan började, då jag även vaknade..
 
Gjorde ett prov i naturbruk, det första utav tre. Så nu ska jag plugga till nästa vecka då jag ska göra det där andra provet, Och jag har även bokat en redovisningsdag för artfördjupningen, så om tio veckor ska det vara helt klar. Känns najs, efter skolan drar jag upp på stan med Maja och Malin, skojjsigt. Men nu måste jag dra, min sista lektion börja om 20 minutas så adjö


tjugoandra januari

2013-01-22 @ 23:52:20 i Allmänt |

Matchen var grym! Dolphins vann, efter att i slutsignalen ha fått en foul dömd. Så två straffkast fick dem efter signalen. Fan va tur, domaren gick till och med upp och kollade videon. Asgrymt. Så dem vann med två poäng, så himla kul och dem spelade mot ett turklag. Och jag filmade till och med en av straffarna, sen missade jag den andra :s
 
 
Annars när jag kom hem har jag skrivit bokanalysen om romanen som jag läste, den är inte helt klar men snart så är den det. Ska göra lite fler ändringar i texten så att det är förståelig och liksom väl detaljerad, så att jag inte missat något skojjsigt.. Och sen har jag kollat runt lite på internet, tillochmed kollat upp om Coca-Colans evolution, receptet gjordes av en apotekare den 8 maj 1886 i Pheonix, Gerogia. Om ni ville veta och det kom till sverige -53, tre månader efter att Cuba Colan började säljas. Och innan det var det förbjudet i Sverige att sälja/köpa drycker som innehöll fosforsyror och koffein. Jahhrå. Gud så mycket jag kan nu, och det blev en nationaldryck i USA under andra världskriget med hjälp av den Amerikanska armén.
 
Men nu ska jag sova så att jag kommer upp imorgon till skolan, 20 meter.. Ahja, men det är en tråkig lektion på morgonen så jag måste vara pigg såatte jag inte somnar kan man väl säga, annars så blir det djurhållning som sista lektion, aah grymt. Får se om vad vi ska göra då, min grupp ska iaf inte vara hos reptilerna.. uuh men ah får väl se om det blir teori eller om det blir hos Kaninerna/Lamorna.


en maja och en mathilda på svenskalektionen

2013-01-22 @ 14:42:36 i Allmänt |

Imorse på biologin fick vi reda på vad anatomi var för något med hjälp av en historia som HÅKAN har vart med om såklart. Han tyckte synd om älgen som sprang in i trädet, eftersom att den hade blivit skjuten och hade inte dött direkt, eller jo fast det var bara hjärnan som hade kopplats bort liksom och någonting i ryggmärgen gjorde så att det röde sig i kroppen.
 
Matte provet kan gå och ta sig, gick inte bra alls. Huvudet hängde inte med, lite synd men ah. Kommer nog få ett E eller nåt iaf. Känns ju inte så bra. Lunch, idrott - hinderbana, det var asgrymt! + fick sluta 20 minuter innan.
 
NU sitter vi på svenskan, sista lektionen som slutar om drygt en timma. MMM, litteraturhistoria..
 
Idag fyller även Viccccan år, och jag ska med Carolina till stadium arena.
Och om jag hinner kommer jag dra och handla också, och imorgon måste jag till stan då jag ska leta efter gamla buss stationen så att jag kan åka till jennie på fredag.


Tack tack tack tack!!!

2013-01-21 @ 18:55:43 i Allmänt |

 Denna sötsak fick jag av Maja och Malin i julklapp! Tuussseeen taaack gullungar!!!  <3
Nu ska jag vara duktig och räkna lite matte häär. 


Scream & Shout

2013-01-21 @ 15:44:21 i Allmänt |

Hemkommen ifrån skolan, har gjort lite plugg om akvariet. Vi har bestämt oss för att ha biotopen som utspelar sig i filmen "HItta Nemo", det kommer bli grymt. NU taggar jag upp för fotboll, ska strax byta om och kolla igenom det jag skrivit i uppsatsen. Senare kommer jag nog dra upp mot stan och handla lite mat, annars tar jag det imorgon och pluggar stenhårt idag inför matteprovet imorgon.


fett chill jaow

2013-01-21 @ 12:55:07 i Allmänt |

 
Tjohej, hade världens grymmaste sovmorgon. Vaknade av mig själv kvart över nio, satte igång lite musik och började fixa mig för skolan. Så nu sitter jag här brevid Carolina och har rast, vi är grymma.Så nu laddar vi inför sista lektionen på ca 3h, sällskapsdjur då jag och Maja kommer börja med vårat akvariegrejs. Om hur det ska se ut och om hur biotopen beskrivs osvosv..
 
Annars efter skolan ska jag vara med på fotbollen, första gången på länge. Ska först och främst känna om hur det känns i benen, om jag orkar med eller inte. Om det går bra så kan jag börja träna på allvar igen. Och förhoppningsvis ut och springa med Sara på onsdag. Vilket kommer nog gå bra. Yuup. Se ya later aligathher
 


tjugonde januari

2013-01-20 @ 21:57:17 i Allmänt |

Idag har det vart den mest chilligaste dagen någonsin, vaknade runt tio kanske, åt frukost runt tolv, började plugga vid tre kanske och höll på där ett tag med matten till sex. Sen chillade jag mera, och började städa på mitt rum, så nu är det rent och snyggt. Lyssnat på en massa musik och pratat med mormor i telebaban, och för ett tag sen pratade jag med mama och papa, asgrymt att få höra deras röster. Vi pratade lite om nästa helg då jag åker ner till Jennie och om när jag ska åka tillbaka hit till norrköping, om jag åker med tåget på söndagen eller om jag åker med mina päron på måndagen.
 
Vi får se om hur det blir, men nu sa jag chilla lite till och sen förbereddaasjfojfgidhgdfi mig för morgondagens sovmorgon.! Asgrymt


nitttttttonde januari

2013-01-19 @ 20:35:19 i Allmänt |

Vaknade imorse liggandes i Johannes famn, så jävla mysigt. Vi vaknade runt tio, chillade lite och sen åt vi frukost runt 12 då SarA kom och hennes kille. Så himla kul att se Emelie's syster igen, asgrymt. Chillade lite xtra, pluggade lite och sedan gjorde vi iordning oss till att dra mot stadium arena igen. Dam matchen, dem spelade bra men förlorade dock, men dem var fett med grymma ändå. Senare drog jag och Johannes upp på stan, han skulle köpa godis så jaa. Och nu har vi tittat på BILAR som gick på femman, halv sovit, och nu har vi bestämt oss för att göra iordning mat och sedan plugga.
 
Så det var min dag kortfattat, pusshej


FREDAg

2013-01-18 @ 17:47:30 i Allmänt |

Idag är det fredag, började med svenska på morgonen, kollade färdigt på filmen och sedan disskuterade vi om den. och det gick ju bra, efter det blev det djurens biologi, då gick vi igenom uddatåiga, partåiga, tåspetsgångare och mera. och sedan gick vi och kollade betongen, johorå jag och Emelie har fått ett perfekt ljusfat, grymt. Lunch, Engelska gjorde något med typ något papper på ah någotning, och det gick mega bra, det var faktiskt en rolig engleska lektion idag ändå. Och sedan avslutade vi med specialisering då vi gick igenom systematik, anteckande allt igen. Gick bra och sen industreringsfrågor, helt okej.
 
Nu har jag pluggat lite, och snart ska jag fixa mig, ska med Carolina till Stadium arena och hjälpa henne lite där. Kommer nog bli så bra så, sen blir det TACOS ikväll. YES baaybay


sjuttonde januari

2013-01-17 @ 23:08:56 i Allmänt |

Matte på morgonen, kul. Nja inte så himla, gick över till engelskan som var rätt så lätt, körde muntligt test på världens enklaste text och ord. Sedan körde vi även en hörförståelse, som också var lätt. Gick igenom svaren och sedan om vilket doktor vi höll med och så, och vad vi tyckte om det. Hörförståelsen handlade om hur "smarta djur kan vara", om dem är inteligenta som människor, men att man inte kan jämföra dem med människan. Stackars Emelie och hennes "lobster", som inte var så smart som hon ville. Haha.. men det gick bra.
 
Lunch, var väl sådär. Engelska, och snart ska vi välja en valfri engelska bok som vi ska läsa till vecka nio, och sedan disskutera om boken eller nåt i den stilen. Biologi, då vi fick lyssna på läraren i 2h om hjortdjur och hans historier och erfarenheter om det. Det skulle ha vart en kort genomgång på kanske 10 minuter, men slutade med två timmar, tills det blev kafferast. Han berättade ju inte en eller två historier som han har vart med om, utan flera typ 10-15 kändes det som. Kul! GREAT, sedan fick vi avsluta lite tidigare för att skriva om artfördjupningen, och då fick vi välja om vart vi ville sitta, ingen återsamling. Så jag gick upp till köket på boendet och åt en macka medans jag pluggade.
 
Och sedan har jag pluggat typ hela dagen, åkte till konsum en snabbis med Johannes och handlade. Det var kallt att vänta på bussen, men ja. Sen så blev det mer plugg och för ett tag sedan gjorde jag iordning fiskpinnar, och så fick jag lite äckligt pulvermos av LISA, urgulligt.  Annars så är jag helt klar med alla uppgifter som ska in den här veckan, yaay
 
Djur- specialiseringen


BOB

2013-01-16 @ 16:26:00 i Allmänt |

Imorse började den praktiska dagen så vi fick lära oss att gjuta föremål med betong, vilket gick bra. Jag, Emelie och Sara körde en blandning ihop. Det blev skit snyggt.. och på fredag ska det ha stått färdigt så väntar tills då, och sen är det bara att fixa ut de ur formarna. Men de tblev nog bra.
 
Lunchrast, körde lite artfördjupning. Men kom inte så långt, halv sov lite innan dagens sista lektion. Min grupp fick vara i reptilrummet idag, grymt. Vi skulle rengöra terrarium, så vi fick ett varsitt, jag fick BOB, blodpytonorm. jätte tjockis, bara låg där och sov när jag arbetade inne i terrariet. Plus att det var grymt varmt med fliströja och sen gå in där det är 26grader och putsa iordning glasen och så. Sedan skulle vi även ta ut majsormarna för att dem skulle matas, typ omöjliga att ta ut, höll fast sig i andra och föremål, men jag fick ut en jävel iaf. den ömsade skin, mys. Ahja och sedan gav vi dem andra mat, städade iordning och sen fick vi sluta.
 
Så nu ska jag nog sova lite, och sen göra iordning mat. Sen blir det mer plugg, yay. älskar detta,
 


Jag är trött,

2013-01-16 @ 00:15:00 i Allmänt |

Idag har jag gjort färdigt engelskan, svenskan. Snart klar med djur-specialisering och imorgon har jag och Maja bestämt oss för att börja med sällskapsdjur. Jag har även hunnit med och pluggat till engelskan denna vecka och gjort ytterliggare lite matte, det är så hemskt, jag har ju pluggat precis hela dagen + att jag har hunnit tvättat, vilket påminner mig om att jag ska hämta mina kläder ifrån torkskåpet alldeles strax.
 
Men för bara några minuter sen somnade jag med Johannes, men sen när jag vakna hade han gått. Tänkte ju bara vila ögonen lite efter allt plugg. Och just nu i den perfekta sekunden kommer Emelie med en dubbelmacka till mig, såå himla söt! 
 
Morgondagens planer;
Naturbruk, lunch, djurhållning. Hem, plugga, göra mat, plugga, plugga och plugga. Måste hinna färdigt med allt, och jag ska även skriva över lite fakta om valrossar till datorn ifrån pappret eftersom att vi ska göra en fördjupnings uppsats om en specifik art. Känns mega bra, ska även börja skriva romananalysen också. YAAy, underbara uppgifter som tar upp ens fritid..
 
Men en annan rolig sak, den 25 åker jag ner till min käraste syster nere i göteborg. Och vi har bestämt att vi ska äta donken i deras nya lägenhet den kvällen jag kommer. Mahah, underbart. Och sedan hinner jag träffa mor och far den 27 innan jag åker tillbaka till norrköping. LOVELY
 
Och en annan tråkig sak,  jo ja... det gäller mackan ..den 
var för god så jag åt liksom.. upp den tyvärr, fuck.
 


Anton äger ;D

2013-01-15 @ 14:32:07 i Allmänt |

Det var så himla skönt att sova imorse, gick och la mig typ vid halv tre efter att ha pluggat ett X antal timmar. Inte för att jag kom någonstans med pluggandet, men jag kom lite längre. Under matten gick jag hem och pluggade lite mer, jag är nu klar med engelskan och debattartikeln, ska snart ta och skriva färdigt arbetsansökan.
 
Och sen efter skolan kommer det att bli åter plugg igen, matte, svenska, djur-specialisering och börja på sällskapsdjur uppgiften med Maja. Så det kommer bli lagom mycket plugg idag känner jag.
 
Men nu ska vi titta på film här under svenska lektionen, och ANTON hälsar! Och tycker att han är bäst,vilket han är.


15 januari

2013-01-15 @ 11:14:00 i Allmänt |

Idag är det fiskgratäng med kaviar och potatismos, tyckte inte att det lät så gott. Så igår var jag duktig och gjorde iordning en lunchlåda. Grymt, så den tänker jag gå och äta nu, ta beting ifrån matten, eftersom att jag är klar med det vi ska ha gjort idag. Ta och byta om till idrott, och sedan tagga svenska då vi ska kolla färdigt på Odysses men då tänker jag skriva svenska eftersom att jag inte blev riktigt klar.
 


Nu är det plugg som väntar,

2013-01-14 @ 17:18:22 i Allmänt |

Skolan var grymt chill, började skriva på den sista uppgiften. Men är ännu inte riktigt klar, så nu ska jag sätta mig och börja om med en ny debattartikel eftersom att jag gav upp hoppet om den andra. Kolla igenom arbetsansökan, skriva ett personligt brev på engelska till jobbansökan. Och sedan ska jag börja med en uppgift vi fick idag, sällskapsdjur, om ett tropicarium då jag och Maja ska skriva om hur det ser i i den biotopen om vilka djur och hur vi skulle inreda det.
 
Carolina antecknade åt mig idag på sista lektionen, så dem anteckningarna ska jag ta senare och se om vad som ska göras exakt. Eftersom att Maja följde med mig till UM idag, fick en snabb tid, det grymma är att jag ringde imorse och kollade, så ja vi åkte dit och fixade. Superbra!
 


14 januari

2013-01-14 @ 09:17:00 i Allmänt |

Idag är det exakt en månad kvar tills "alla hjärtans dag", om ni så ville veta. Annars så har vi sovmorgon idag till tio sedan börjar vi med djur-specialisering, då vi kommer att göra färdigt ett papper som vi fick i fredags. Jag har bara en fråga kvar, eller ja det är en uppgift, att skriva om vad och hur man själv skulle vilja hållas med en djurpark och vad man skulle göra i olika situationer. Så det kommet nog gå bra,
 
lunch (kycklinggryta med bacon och ris/bulgur), djur-specialisering och sedan klassråd. Sen avslutar vi med sällskapsdjur i 3h men en kort paus, eller om vi slutar tidigare. Vi kommer antagligen prata om akvarium och kanske göra något praktiskt.
 
Efter skolan ska jag råplugga, göra färdigt svenskan och sedan engelskan. Göra iordning mat och dra iväg och handla med Johannes när han har slutat sin träning. Sen blir det lite mer plugg om vi har fått någon uppgift, eller städa lite.


Så himla gullig,

2013-01-13 @ 23:59:15 i Allmänt |



Fuck

2013-01-12 @ 19:57:35 i |

Idag har jag vart iväg till stan med Maja men först tittade vi lite på basket. Vi drog även en donken, köpte en asmysig tjocktröja med hörlurar från New Yorker, en annan lite finare ifrån H&M, och sedan lite nödvändiga saker ifrån TGR :) awesome daay!

Nu ska jag och Johannes snart slå igång en film och bara chilla, yuup



Vi har skaffat en blogg tillsammans, där vi kommer att skriva om vårt "nya" och hälsosamma liv.

2013-01-12 @ 19:23:00 i Allmänt |



Jag älskar den här katten!

2013-01-12 @ 12:35:09 i |



elfte januari

2013-01-11 @ 11:35:00 i Allmänt |

DÖDA MIG, jag och Emelie försov oss imorse, klockan ringde ju aldrig. Eller så gjorde den det fast att vi inte märkte något, så på fem minuter klädde vi på oss och sprang till skolan, dock bara tjugo meter. Men ah in i klassrummet och om tur var så fick dem inte igång filmen så vi missade inget.!
 
Sedan biologi, riktigt chill lektion. Vi skulle översätta latinka skelett delar till svenka och sedan gissa djuret med att bara se deras skelett. Det var ganka så kul faktiskt, sen fick vi para ihop delar till ett viltsvin, bak- och framben, och sedan gisa på olika delar om var det va. Awesome. Men nu har alla gått till lunchen och jag är hemma i sängen men ska snart gå ut och göra mig lite frukost. Och senare blir det svenska om någon timma och efter det blir det Djur-specialiering. Kommer nog bli bra.
 
Och idag är det fredag, jag tänket faktiskt gå och köpa något gott. Jag ska även städa rummet, vilket behövs, måste även vika ihop kläderna, och sortera runt lite. Men annars ikväll så står filmmys på listan.


Min ljuvliga dag med klassen :)

2013-01-10 @ 15:46:00 i Allmänt |

Igår höll jag i en majsorm. Det var lite smått läskigt, men det funkade andra gången jag höll i den.
 
Annars så började vi med djurhållning, då fick vi söka på internet om L108 - Lagen Om Djurparksdjur.  Och sedan fick vi välja tre arter i djurhuset och sedan kolla om hur stor bur dem ska ha och hur varmt och liksom om hur det ska se ut, om djurhuset följde det. Det gick jätte bra, jobbade tillsammans med Carolina. Vi tittade först inne hos guldhamster, katarinaparakiter (fågel), och sedan grön trädpyton. Det var bra och sedan hade vi en kort redovisning om det och vad vi tyckte om vad som kunde förbättras osvosv.
 
Men nu ska jag hem och plugga lite till, skriva på debattartikeln och så. Men först ska jag låta Anton få välja rubrik, för att han är bäst , bäst och ännu mera BÄST ! Såååå bäst :D Anton woop woop! HÄLSNING I FRÅN ANTON SOM TYCKER ATT HAN ÄR DET JA!.


nionde januari

2013-01-09 @ 08:04:00 i Allmänt |

Onsdag, idag på förmiddagen kommer vi ha praktiskt skulle jag kunna tro. I sådant fall tror jag att det blir röjsåg för min del och om vi har tur åker vi ut till kolmården och röjer. På eftermiddagen kommer vi att börja med djurhållning, kommer nog bli rätt så bra. Dra igenom allt vi kommer göra i kursen och sedan börja disskutera lite smått om vad och hur vi tror att det kommer gå osvosv.
 
Senare idag kommer jag och Emelie dra iväg och handla lite gott till helgen. fIck just veta att min favvo dessert är nyttig så det kör vi på. Senare kommer det nog bli mer plugg eftersom att det inte gick så bra igår att plugga. Sov från fem till typ åtta då Johannes väckte mig inne hos Maja, plus att när jag och Johannes skulle plugga så fastnade vi vid internet istället.. Ahja kramkram
 


Schemat

2013-01-08 @ 18:32:00 i Allmänt |

Schemat har ändrats så himla mycket, och vi kommer sluta fyra varje dag i veckan. Men det kan nog också bero på att vi har börjat med tre nya kurser, vilket jag ser fram emot och det kommer nog bli ganska så bra. OM man gör väldigt bra ifrån sig kan man få chansen på praktik utomlands i trean. Och att i en av kurserna kommer vi lära oss om hur man ska ta ut en orm på rätt sätt och vad man ska tänka på, vi kommer också ha ett prov på att kunna ta ut och hand om en orm. Hur man ska hålla fågelspindlar och annat skojjjjjsigt.
 


Carolina's dagar

2013-01-08 @ 09:26:31 i Allmänt |

Vi har gjort iordnings Carolina's dagar. Så nu ska hon få leva upp till dem!
Och idag är det hennes smarta dag, så bra! Plus att det är den kanske tråkigaste dagen på hela schemat, eller nja kanske inte men vi har långa lektioner. Och idag är det även IDROTT, vilket både jag och Carro tycker om.


Sjunde januari

2013-01-07 @ 14:08:52 i |

Känner mig lite smått mosad av dagen, två nya kurser avklarade. Går snart in på sista timmen då vi ska ut till djurhuset en stund och kanske ta ut någon orm. Treevligt, sen kommer jag gå hem och slagga ett tag sen blir det plugg och matlagning. Ska minst skriva färdigt arbetsansökan och sedan börja på debattartikeln och börja läsa boken senare ikväll.

Om jag har tur så kanske jag hinner slå på en film med Johannes :)



Nog med facerapes!

2013-01-06 @ 18:17:00 i Allmänt |

Tittade för några minuter sedan på min facebook, då jag hade blivit facerapead av Maja och Mailn. Så nu har jag fixat dit ett lösenordsskydd till datorn, som bara jag kommer veta om. Hoppas det tar slut med facerapes nu, börjar bli trött på det. Och det kan ju förstöra en jobbmöjligheter.

Annars idag så har jag fixat lite på rummet, ätit frukost i väntan på att Johannes skulle komma. Och efter ett tag så gjorde han det, så vi har kollat på filmen HORTON och haft lite mys. Och idag blev det så att jag och Emelie gjorde den dära grytan, faktisk jäkligt gott. Och nu sitter jag i sängen och avlider lite, sen så ska jag se till så att Johannes äter något. Yees, och sen så börjar skolan imorgon.

Vi kommer även börja nya kurser, grymt!
Djur - specialisering
Sällskapsdjur
Djurhållning


FEMTE JANUARI

2013-01-05 @ 16:43:14 i Allmänt |

Äntligen tillbaka i norrköping, har precis packat upp alla saker, ska snart småstäda lite. Eller lägga mig och sova, låter mycket bättre. Ska även ta och läsa färdigt boken och börja skriva om analysen. Och sedan blir det att arbeta på debattartikeln och arbetsansökan. Kommer nog bli mega bra,

Senare ikväll ska jag och Emelie göra iordning typ en gryta/soppa, kommer nog bli bra.. hoppas ja..


Sweeter

2013-01-04 @ 18:11:31 i Allmänt |

Nu har jag kommit hem ifrån mormor och morfar, och bullarna ser så himla gooooda ut! Men jag vet att jag inte får äta, vilket är lite synd. Så nu sitter jag med en frukt i handen och ska börja packa i det sista, så det blir dock en väska till.. Och båda vovvsingarna glor på mig med deras ögon, vilket känns mindre bra. Så himla söta, så nu ska jag gå upp och sätta mig på övervåningen och vara social med dem.
 
Imorgon kommer jag och mamma dra och hämta Emelie och sen dra iväg runt tolv där. UUUSCh! Få gå upp en bra tid då så att jag hinner städa och så. Senare när vi är påväg kommer vi hämta upp MAJA i katrinehúlm, SKITBRA!!  Men det kommer bli skönt och få träffa alla igen,
 


FJÄRDE JANUARI

2013-01-04 @ 11:03:00 i Allmänt |

Packningen till norrköping fick faktiskt plats i tre väskor.. Kommer nog kunna bli en fjärde, med tanke på att jag hade fem väskor med mig hem. Snart är det lördag och då åker jag hem, eller ja tillbaka. Kommer nog bli rätt så bra tror jag nog. Åka bil med mamma och Emelie följer med, så hämtar vi upp Maja i Katrineholm. Så jävla taggad.
 
Idag ska jag även vandra upp till mormor och baka, vi ska baka mega goda bullar. Även fast att det inte är jag som ska äta dem, för sånt får ju jag inte äta längre men jag tänker ta med mig lite till norrköping, ska bjuda lill Anton. Det lovade jag honom dagen innan julavslutningen. Kommer nog bli bra.
 
 


Nytt år, ny blogg, en helt ny livsti

2013-01-03 @ 21:02:00 i Allmänt |

Nytt år, ny blogg och ny livstil.
Jag kommer blogga här om vad jag gör om vardagarna, och vad som händer runt omkring mig.
Om hur det går för mig och Maja till det mer tränade livet och hälsosamma. Vilket kommer nog gå rätt så bra.
 
ADJÖ